Hallikliga kan ha tjent millioner

På flere titalls prostituerte og 1.698 horekunder i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En stor hallikliga er under opprulling i Bergen. En 42-åring og en 26-åring fra Estland er varetektsfengset, siktet for hallikvirksomhet i Bergen. Politiet har ifølge BA regnet ut at ligaen kan ha tjent over to millioner kroner på flere titalls prostituerte estiske kvinner og hele 1.698 horekunder.

Prositusjonen skal ha foregått fra flere leiligheter like ved politihuset i Bergen. De fleste av de prostituerte kvinnene kommer fra vanskelige økonomiske kår i hjemlandet.

Saken mot ligaen kan komme opp i april, og de siktede skal langt på vei ha tilstått, skriver avisa. Bakgrunn for siktelsen skal blant annet være forklaringer fra de prostituerte selv.

42-åringen, som er den antatte hovedmannen, risikerer tre års fengsel, mens partneren kan få mellom ett og to år. Også en kvinne i 20-årene er fengslet. Hun fungerte som sentralborddamen som formidlet kontakt mellom de prostituerte og kundene.

Kundene skal ha funnet kvinnene ved hjelp av sex-annonser på blant annet internett.

Den antatte hovedmannen har jobbet som tømrer ved siden av hallikvirksomheten. Det ble nylig kjent at han har jobbet på et hus eid av den kristne Norge i Dag-redaktøren, Finn Jarle Sæle, som er mannen til stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle.