- Hallo, det er Jens

Gerd (83) sa til Dagbladet at Jens Stoltenberg svikter de eldre. Dagen etter ringte statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag skrev Dagbladet om hjemmesitterkommunen Målselv, der bare halvparten av velgerne stemte ved forrige valg. Der uttrykte 83 år gamle Gerd Johanna Hagensen misnøye med behandlingen av eldre får i Norge.

- Jeg har stemt Ap i alle år, men nå vil jeg ikke lengre, sa hun til Dagbladet som besøkte kommunen.

Dagen etter ringte Jens Stoltenberg.

Gerd sier at hun holdt på å få sjokk da landets statsminister ringte henne.

- Jens ble ikke sint
- Jeg sa det jeg mente. Jeg er ikke noe redd for det, sier hun, som legger til at Stoltenberg ikke ble sint for det hun hadde fortalt Dagbladet.

- Jeg har alltid likt Jens, men jeg har blitt skuffet over mange ting. Han mente de hadde gjort mye, og det er jeg likevel enig i, sier 83-åringen.

- Jeg hadde en veldig hyggelig samtale med Gerd. Det var en hyggelig og flott samtale, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet. Han mener sofavelgerne er Aps viktigste motstander i valgkampen.

Hjemmesitter- partiet
- Hjemmesitterpartiet er det største partiet og vår viktigste motstander, sier Stoltenberg.

- Hvorfor ringte du?

- Jeg leste om kvinnen i Dagbladet og at hun hadde tenkt til å sitte hjemme. Derfor ringte jeg henne fra bilen, sier Stoltenberg.

- Hva snakket dere om?

- Hun fortalte at hun hadde stemt Ap før og at hun nå hadde tenkt å sitte hjemme. Jeg lyttet til det hun sa, sier Stoltenberg. Han skal nå sende henne info om Aps eldrepolitikk.

RINGTE GERD (83): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ringte Gerd Johanna Hagensen (83) i hjemmesitterkommunen Målselv. Foto: Øistein Norum Monsen
RINGTE GERD (83): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ringte Gerd Johanna Hagensen (83) i hjemmesitterkommunen Målselv. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Hun lovet å hvert fall tenke over saken en gang til, sier Stoltenberg.

- Ingen er perfekte
- De som sitter hjemme leter etter det perfekte partiet, hvor de er hundre prosent enig i all politikk. Men det perfekte partiet finnes ikke. Og det vil aldri finnes, sier Stoltenberg.

- Jeg forstår at de som ikke får den hjelpen de trenger blir skuffet og at det er en mager trøst at mange andre får hjelp, sier statsministeren.

Gerd mener det er veldig bra at Stoltenberg tar kontakt med vanlige mennesker som henne.

- Han var veldig hyggelig, og det kan godt hende at jeg vil stemme ved valget likevel. Jeg har ikke bestemt meg enda, sier hun til Dagbladet.

Vurderer Jens
83-åringen understreker at hun aldri vil la sin stemme gå til Fremskrittspartiet.

Gerd sier hun har mottatt informasjonen om Arbeiderpartiets eldrepolitikk.

- Jeg har ikke fått lest det ennå, men det skal jeg gjøre, sier Gerd, som mener det er veldig bra at han tar kontakt med vanlige mennesker som henne.

Til slutt sier hun at om hun skal stemme ved stortingsvalget — så stemmer hun på Jens.

- HOLDT PÅ Å FÅ SJOKK: Gerd Johanna Hagensen (83) fikk sjokk da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ringte henne dagen etter at hun misnøye med behandlingen av eldre i Norge, og at hun planla å ikke stemme. Foto: Torbjørn Grønning
- HOLDT PÅ Å FÅ SJOKK: Gerd Johanna Hagensen (83) fikk sjokk da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ringte henne dagen etter at hun misnøye med behandlingen av eldre i Norge, og at hun planla å ikke stemme. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer