- Hallo, du har vunnet 8,3 millioner

Men hvem er nyrikingen fra Tveita? Han tar ikke telefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hallo, er du mann fra Oslo og har kjøpt fem ukers Viking Lotto på Tveita? Har du tallene  4 - 6 -8 - 9 -11-26 og 46 på kupongen?

Da må du ta telefonen umiddelbart når det ringer. Enten du akkurat har våknet etter julefesten eller hadde andre aktverdige grunner til å være frakoplet i går kveld.

Sannsynligheten er overhengende for at telefonen kommer fra Hamar. Det er nissen fra Norsk Tipping som gjerne vil fortelle at du er blitt 8,3 millioner kroner rikere.

Ingen hjemme

- Vi har prøvd å få tak i vinneren, men han svarte ikke da vi ringte seint i går kveld. Vi vet at det er en mann med Oslo-adresse fordi han hadde brukt sitt registrerte spillerkort da han kjøpte kupongen, sier informasjonsrådgiver Magne Vikøren hos Norsk Tipping.

Etter trekningen i går kveld, fant datamaskinen på Hamar raskt ut at millionene tilhører en mann i Oslo.

- Han hadde registrert hjemmetelefonen på spillerkortet. Der var det ingen i den andre enden. I telefonkatalogen fant vi også en mobil på mannen, men der var det heller ikke noe svar, sier Vikøren.

11. desember

- Hallo, du har vunnet 8,3 millioner

I formiddag har datamaskinen på Hamar funnet ut at 8-millioners gevinsten kommer fra 5-ukers kupong som ble levert hos Meny på Tveita Senter 11. desember i år. 

En kvinne fra Kristiansand-området vant 26 millioner kroner i Viking Lotto tidligere i år. Hun har valgt å være anonym om den største premiepotten fra Norsk Tipping noen gang.

Gråt med vinneren 

90 prosent av Lotto- og Viking Lotto-kupongene blir solgt registrert. Derfor vet Norsk Tipping hvem de fleste millionærene er rett etter trekning.

Magne Vikøren er en av fire-fem medarbeidere i tippeselskapet som ringer fra Hamar etter tv-trekningene på onsdager og lørdager.

- Noen av vinnerne er det umulig ikke å bli engasjert i. I år husker jeg spesielt gleden hos et andelslag av lavtlønte kvinner som fikk 700-800.000 kroner hver.

- Og en mann i Telemark som vant åtte millioner kroner glemmer jeg ikke. Det var en mann som hadde kjørt livets karusell. Han hadde vært alenepappa for tre barn i flere år. Jeg tror vi gråt sammen i telefonen. Nå skulle han sikre barna økomisk. I begeistringen  utbrøt han at han skulle slutte å jobbe, men det tror jeg bare var et uttrykk for begeisting. Jeg er forresten spent på hvordan det har gått med han og barna, sier Magne Vikøren.

Anonymt fra Hamar

- Hallo, du har vunnet 8,3 millioner

- Hva sier dere når dere ringer?
- Vi ringer anonymt og spør etter hun eller han som spillerkortet er registrert på. Vi forsikrer oss først om at det er rette person. Vi sier ikke hvem vi er før vi har vinneren personlig.

-Så det hender at dere legger på uten å ha fortalt hvem som ringte - og hvorfor?
-Det har skjedd med kolleger, men ikke med meg.

-Så hvis det ringer en anonym sogning en fra 62-sonen en sein onsdag eller lørdag kan det være noen i familien som er blitt millionær?
- Det kan være, sier sogningen Vikøren.

GRÅT MED VINNEREN: Informasjonsrådgiver Magne Vikøren i Norsk Tipping husker spesielt to gledestelefoner i år.
DET LYKKELIGE LODD: Her hos Meny på Tveita Senter i Oslo kjøpte 8,3 millioners mannen Viking Lotto-kupongen 11. desember.