Halloween i Dallas

Halloween-dekorasjon vekker oppsikt

Kunstneren Steven Novaks Halloween-dekorasjoner førte til så sterke reaksjoner at politiet måtte ta turen. I år gjentar han «suksessen».

KUNSTNER: Her viser kunstneren Steven Novak stolt fram Halloween-dekorasjonen hans, som har fått folk til å ringe politiet. Foto: @stevennovak / Instagram
KUNSTNER: Her viser kunstneren Steven Novak stolt fram Halloween-dekorasjonen hans, som har fått folk til å ringe politiet. Foto: @stevennovak / Instagram Vis mer
Publisert

I fjor skapte et hus i Dallas overskrifter over hele verden for sine blodige Halloween-dekorasjoner. Mannen bak var kunstneren og ingeniøren Steven Novak.

Det ble stilt spørsmål i medier over hele verden om han hadde gått for langt med en plen full av grusomt myrdede mannekenger, skriver lokalavisa Dallas Observer.

Naboer skal ha ringt til politiet om det de trodde var et åsted. Novaks realistiske Halloween-blodbad fikk derfor flere besøk fra politiet.

Tross de mange reaksjonene og politivisittene slo han til i år igjen.

Ønsker politiet velkommen

Selv om arbeidet han gikk over hele verden i fjor, føler ikke kunstneren noe press på å overgå seg selv. Han ser på sitt nye prosjekt som en måte å holde tankene unna pandemien.

- Dette året har vært tøft for mange. Jeg tror vi alle kan være enige om at dette prosjektet fungerer som en ventil som letter på trykket, sier Novak til Dallas Observer.

Besøkene fra politiet bekymrer ham ikke, og ser positivt på om de kommer tilbake i år også.

HALLOWEEN: Karen Elise Ramsli lar ikke halloween forbigå i stillhet. Har DU bilder/videoer fra årets Halloween-feiring eller pynt? Send inn til http://dagbladet.filemail.com/ Vis mer

- Det var gøy med alle politifolkene som kom hit i fjor. Jeg ønsker dem velkommen hit for å ta flere selfier, sier Novak.

3000 liter falskt blod

Dekorasjoner står i år like makabre som i fjor, men med nye detaljer. Kroppsdelene er laget ved å kutte opp mannekenger og fylle dem med skjelettdeler og isolasjonsskum.

Det er likevel en ting Novak trekker fram som midtpunktet.

- Flishogger-fontenen er det klare midtpunktet og den mest utfordrende rekvisitten. Det tok med måneder å finne en gammel flishogger til salgs. Selgeren var ikke fornøyd med formålet, innrømmer han til Dallas Observer.

Ikke mindre enn 3000 liter med falsk blod spruter igjennom «fontenen». Ifølge TV-kanalen KTVT elsker Novak gørr, noe det ikke er lite av på utsida av hjemmet hans i Texas.

- Jeg mener, alle som ikke ser på dette og ler, dem er det noe galt med dem, sa Novak til KTVT i fjor ifølge The Sacramento Bee.

Halloween-dekorasjon vekker oppsikt

Populær på sosiale medier

Allerede i fjor vekket dekorasjonene oppsikt på Internett. Instagram-bilder og videoer på TikTok ble likt og delt. På sistnevnte har kunstneren nesten 70 tusen følgere, og flere av videoene er sett over en million ganger.

- Utrolig bra jobbet i år også! skriver en på Instagram.

- Beste oppsettet jeg noen gang har sett, skriver en annen.

Selv om Novak fortsatt jobber med å ferdigstille årets prosjekt, har han allerede planer for neste års Halloween.

- Neste år kommer til å bli sinnssykt, sier han til Dallas Observer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer