BLE SELV SKADET: Her blir den drapssiktede 21-åringen fraktet til sykehus fra åstedet i Pilestredet forrige helg. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
BLE SELV SKADET: Her blir den drapssiktede 21-åringen fraktet til sykehus fra åstedet i Pilestredet forrige helg. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

Halloween-drapssiktet (21) avhørt i dag

For første gang i stand til å avgi forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle mannen fra Hemsedal som er siktet for Bislett-drapet, anker varetektsfengslingen til lagmannsretten.

I dag var han i stand til å avgi sin første forklaring til politiet og snakke med sin forsvarer etter drapet som fant sted natt til søndag 30. november.

- Han har vært koblet til og fra en pustemaskin, men var først i dag i stand til å gjennomføre et kort avhør. Vi er blitt enige med hans forsvarer, advokat Harald Stabell, om ikke å si noe om hva han forklarte, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NTB.

Den 22 år gamle mannen som ligger livstruende skadd på Oslo universitetssykehus Ullevål, har ennå ikke vært i stand til å komme med sin forklaring om hva som skjedde i leiligheten i Pilestredet i Oslo natt til søndag 30. november.

Det er hovedgrunnen til at verken påtalemyndighet eller forsvarer vil uttale seg om hva 21-åringen, som er siktet for forsettlig drap, har forklart.

Onsdag i forrige uke ble han varetektsfengslet for to uker, slik at neste fengslingsmøte er onsdag 16. november dersom ikke Borgarting lagmannsrett tar anken til følge.

- Siktede var ikke i stand til å møte på det første fengslingsmøtet. Det er fortsatt usikkert om han er i stand til å bli kjørt ned til Oslo tingrett i en politibil, sier Hafsmoe.

(NTB)