- VAR RUSET PÅ HASJ: Den siktede Geilo-mannen har nå samtaler med to psykiatrisk sakkyndige for å finne ut om han var tilregnelig da drapet ble begått. Foto: Privat
- VAR RUSET PÅ HASJ: Den siktede Geilo-mannen har nå samtaler med to psykiatrisk sakkyndige for å finne ut om han var tilregnelig da drapet ble begått. Foto: PrivatVis mer

- Halloween-drapssiktet drepte i hasjrus

Så skrev han «GUD» i blod på veggen, tror politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet vet at politiet i den tekniske etterforskningen har funnet spor av THC - virkestoffet i hasj - i blodet til den siktede 22-åringen fra Geilo.  Politiets teori er nå at drapet ble begått i en blandingsrus av alkohol og hasj, som det er kjent at kan føre til psykoser.

- Det vil jeg ikke uttale meg om, sier 22-åringens forsvarer Harald Stabell.

Siktede har i avhør tilstått at han knivdrepte Andreas Nilstad og skadet en 22-årig kamerat. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld.

- Dette var ikke noe raveparty, men en normal fest der det er blitt brukt i hovedsak alkohol, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til Dagbladet.

Skrev «GUD» i blod Da politiet kom til åstedet fant de «GUD» skrevet i blod på veggen rett innenfor inngangsdøra til blokka på Bislett. 22-åringen som ble knivstukket av drapssiktede - men overlevde, har til lokalavisa Hallingdølen forklart at det ikke var han som skrev dette.

- Vi har ikke fastslått dette, men det er sannsynlig at det er siktede som skrev det, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe.

- Vi har sikret prøver derfra, og ellers på åstedet. Dette er blodprøver, fingeravtrykk og fotavtrykk. Vi har kommet et godt stykke i etterforskningen, men det gjenstår konfronterende avhør med siktede. I tillegg avventer vi sakkyndig-rapporten, sier Hafsmoe til Dagbladet.

Sakkyndige Det er nå oppnevnt to psykiatrisk sakkyndige som allerede er i gang med inngående samtaler med den siktede 22-åringen, for å finne ut om han var tilregnelig natt til søndag 30. oktober.

SKREV «GUD» I BLOD: Politiet tror det var siktede som skrev inskripsjonen i blod på veggen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKREV «GUD» I BLOD: Politiet tror det var siktede som skrev inskripsjonen i blod på veggen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

De to er overlege Harald Brauer ved Akershus universitetssykehus og den erfarne rettspsykiateren Henning Værøy. De to leverer sin rapport 1. februar, ifølge politiadvokat Hafsmoe.

- Han har hatt samtaler med dem ved en anledning, og de skal ha sikkert ha minst en samtale til, sier forsvarer Harald Stabell.

Lå og sov En fjerde kamerat (21) befant seg i leiligheten da drapet fant sted. Han har sagt til Dagbladet at han og siktede gikk og la seg i hver sin seng, og at han så ikke hørte noen ting.

- Jeg var med siktede hele denne kvelden, og han var aldri sur, sa 21-åringen til Dagbladet i november.

Dette fastholder han i politiavhør.  

- Han sier han har ligget og sovet og ikke hørt noen ting, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe.

Ikke på byen Flere venner av den overlevende Marius Løken og siktede har sagt at det hadde vært en langvarig krangel mellom Løken og siktede - blant annet om penger - relatert til flere byturer.

Dagbladet får imidlertid opplyst at etterforskningen så langt ikke tyder på at det har hatt noen ting med saken å gjøre.

Ifølge Dagbladets opplysninger hadde de to en helt normalt god tone på vorspielet drapskvelden, selv om den siktede ikke deltok veldig aktivt i festen.

Festdeltagere opplyser at 22-åringen hadde vært ute kvelden før, og at han derfor ikke var med ut på byen drapskvelden.

DREPT ETTER FEST: Drapsofferet Andreas Nilstad var en god venn av den drapssiktede Geilo-mannen. Foto: Privat
DREPT ETTER FEST: Drapsofferet Andreas Nilstad var en god venn av den drapssiktede Geilo-mannen. Foto: Privat Vis mer