Halloween-«raner» utløste væpnet aksjon

Iført finlandshette og bevæpnet med et AG3-gevær i plast utløste studenten en væpnet aksjon i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka 18 torsdag kveld fikk politiet melding fra en bekymret person som hadde observert en mann bevæpnet med maskingevær gå inn på en pub på Bislett i Oslo.

«AG3» og finlandshette - Vi fikk meldinga 17.55 og bevæpnet oss umiddelbart. Klokken 18.03 hadde vi kontroll på mannen og kunne fastslå at han heldigvis bare var bevæpnet med en plastkopi av en AG3. Det var til forveksling likt en ekte AG3, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han er opptatt av å få ut et budskap nå rett før det virkelig braker løs med halloweenfester og diverse skummelt utkledde gjester.

- Personer som skal delta på slike arrangementer, og som kler seg ut med et slikt antrekk og våpen, må bruke hodet og dekke til våpnene, så vi ikke får flere slike hendelser. Hendelser som denne kan få uante konsekvenser, sier Ola Krokan til Dagbladet.

Mannen som utløste kveldens bevæpnede aksjon, fikk tydelig beskjed fra politiet om hva de mente om hans atferd.

Alvorsprat - Vi tok en ordentlig alvorsprat med studenten og forklarte at man ikke kan bevege seg utendørs iført ransutstyr og lekevåpen av denne typen. Hvis man absolutt skal ha med seg en AG3-kopi, får man pakke den ned, sier Krokan.

Han har fått en særdeles sterk muntlig advarsel og ble fratatt våpenkopien. Han blir ikke straffeforfulgt ut over dette,

- Studenten la seg helt flat og slapp unna forelegg. Jeg tror han fikk med seg alvoret i saken, sier operasjonsleder Krokan.

Tilnærmet nyttårsaften Halloween kan utarte, og i fjor meldte flere politidistrikt om mange oppdrag. I politiloggen fra Haugaland og Sunnhordland politidistrikt skrev operasjonsleder Agnar Austerheim: «Det var mye folk på byen, og det ble antydet til å være tilnærmet en nyttårsaften.

Dette er ikke første gang politiet har blitt lurt av halloween-kostyme. Les mer om det her.