Garasjesalg: Et ektepar i Flordia kjøpte en pappeske med et skjelett på et garasjesalg. Skjelettet viste seg å være alt annet enn pynt. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/SCANPIX
Garasjesalg: Et ektepar i Flordia kjøpte en pappeske med et skjelett på et garasjesalg. Skjelettet viste seg å være alt annet enn pynt. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Halloweenskjelett var ekte

Ekteparet fikk seg en støkk da de tok en nærmere titt på det de hadde kjøpt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mitchell Fletcher og kona Judith trodde de hadde gjort et skikkelig varp da de kjøpte et skjelett til åtte dollar, eller nærmere 50 kroner på et lokalt garasjesalg i Hillsborough County i Florida.

Ekteparet var der for å for å kjøpe inn dekorasjoner til Halloween, skriver my fox tampa bay. De kom fra garasjesalget med mer enn de hadde håpet på.

- Må være ekte Det var ikke før de kom hjem og kunne se nærmere på skjelettet, at de oppdaget at alt ikke var som det skulle. Skjelettet viste seg å være ekte.

- Jeg så nøye på beinrestene som var samlet i en pappeske og tenkte for meg selv at dette må være ekte, forteller Judith Fletcher.

Kontaktet politiet Paret ringte umiddelbart politiet. Skjelettet ble så gitt til etterforskere som fikk utført en analyse av det.

Eksperter der fant fort ut at det var snakk om et profesjonelt sammensatt anatomisk skjelett, av typen som brukes på skoler og universiteter.

Lover og regler i staten Florida tilsier at privatpersoner ikke har lov til å eie et skjelett av denne typen, noe som betyr at ekteparet må gi det fra seg.

Verdt 17 000 kroner En talsperson for det lokale politiet sier de nå kontakter universiteter for å finne ut om noen savner skjelettet, som er regnet til å være verdt i overkant av 3000 dollar, eller 17 000 kroner. 

Ekteparet forteller at de vil fortsette å lete etter gode kjøp på garasjesalg.

- Jeg vet ikke om vi vil finne noe like spektakulært. Det er vanskelig å toppe et menneskelig skjelett, forteller Judith.