Halsbrekkende innbrudd: 850 grams hønsehauk moste gjennom dobbeltglasset og utløste alarmen

- Må ha kommet i enorm fart.

UBLIDT GLASSMØTE: Denne hønsehauken utførte sitt siste halsbrekkende stunt da den i helga dundret gjennom ruta hos Bilskadesenteret i Skogn. Foto: Terje Alstad
UBLIDT GLASSMØTE: Denne hønsehauken utførte sitt siste halsbrekkende stunt da den i helga dundret gjennom ruta hos Bilskadesenteret i Skogn. Foto: Terje Alstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til søndag ble innbruddsalarmen hos Bilskadesenteret i Skogn utløst, skriver Trønder-Avisa.

Den ansatte som rykket ut fikk seg mildt sagt en overraskelse.

- Han fikk se et digert hull i et vindu med dobbelt glass. På innsiden lå det strødd med glassbiter, forteller Terje Alstad som er daglig leder hos Bilskadesenteret i Skogn til lokalavisa.

- Enorm fart I dag har bilverkstedet hatt besøk av glassmester.

- Han gjorde det helt klart at det må massiv kraft til for å komme seg gjennom et vindu med dobbelt glass. Hønsehauken må ha kommet i enorm fart. Den lå død på innsiden, og har trolig dødd momentant. Det var blod rundt nakke- og hoderegionen. Verkstedet er rundt 15 meter bredt, og det lå glass helt over på motsatt side, sier Terje Alstad til Dagbladet.

Verkstedlederen har riktignok opplevd småfugl som flyr inn i ruter tidligere, men en hønsehauk på 850 gram som dundrer inn gjennom et stengt vindu har han aldri tidligere opplevd maken til.

- Svigerforeldrene mine har hatt en spurvehauk som har fløyet inn i ruta, men den ble liggende på utsida, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer