Halsbrekkende stunt var reklamejippo

Ble jaget av sikkerhetsvakter og gardister. Her er filmen de laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Gårsdagens halsbrekkende stunt med trailsykkel på operaen var del av en større stuntlansering av drikken Redbull i Norge.

Den franske trailkjøreren Julien Dupont og den nederlandske wakeboarderen Duncan Zuur har de siste dagene vakt oppsikt ved å dukke opp på eller ved kjente landemerker i Oslo, og utføre stunts. Med seg hadde de et filmteam fra tyske Smaragd Media TV, alle hyret inn for anledningen.

Utenom operaen, dukket Dupont og sykkelen opp på Akershus festning og utenfor Utenriksdepartementet i Vika. Wakeboarderen stuntet i Spikersuppa, Vigelandsparken og utenfor rådhuskaia og Aker brygge, der han blant annet sneiet både kongeskipet, danskebåten og en seilbåt.

Det hele blir kalt «Extremsport Invasion in Norwegen», og filmen er allerede klippet og lagt ut på YouTube.

- Vi hadde noen gode dager. Det var kult å bli kjent med Oslo på denne måten. Det er faktisk første gangen jeg er i Oslo, sier produksjonsansvarlig Steffen Baptist i TV-marketingfirmaet Smaragd Media TV til Dagbladet.no.

Han bekrefter at ingen av stuntene var godkjente på forhånd, og at de ble jaget fra både det ene og det andre stedet.

- Ja, vi ble kastet vekk av sikkerhetsvakter på operaen. De sa vi ikke kunne drive på med slikt der, men ellers var de hyggelige, sier han.

- Hva med kongens gardister på Akershus festning?

- Hehe, de ja. Nei, de ble ikke så glade de heller. Vi fikk en del kjeft, sier tyskeren til Dagbladet.no.

Stuntingen har pågått i tre dager. Nå går turen videre.

- Ja, det er slik vi driver på. Rekker egentlig ikke å tenke så mye over det. I morgen er vi på plass i München, deretter går turen videre til Dubai. Så her går det i ett, sier Baåptis til Dagbladet.no.

HALSBREKKENDE: Den franske, internasjonale trial-kjøreren Julien Dupont, besøkte torsdag morgen Den Norske Operaen i Oslo. Den improviserte, uautoriserte kjøringen ble stoppet av sikkerhetsvaktene etter kort tid.
Foto: Sebastian Marko / Global-Newsroom / SCANPIX
HALSBREKKENDE: Den franske, internasjonale trial-kjøreren Julien Dupont, besøkte torsdag morgen Den Norske Operaen i Oslo. Den improviserte, uautoriserte kjøringen ble stoppet av sikkerhetsvaktene etter kort tid. Foto: Sebastian Marko / Global-Newsroom / SCANPIX Vis mer