Halshogd og partert

Washington: Pakistansk politi gravde fredag opp deler av et lik som de tror kan være den drepte amerikanske journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Liket er halshogd, og ble funnet i 10 eller 12 deler. Det kan være liket av Pearl, sier en politikilde. Prøver av hår, tenner og hodeskalle er sendt til laboratorium for DNA-identifisering.

Levningene lå i en drøyt en meter dyp grav på et forlatt sted i den østlige delen av Karachi. Veggene på innsiden av en bygning på stedet likner bakgrunnen som Pearl ble fotografert mot. Kidnapperne sendte fotografiene med e-post til mottakerne for å vise at de hadde ham.

Pakistanske myndigheter sier de er «svært sikre» på at det er liket av Daniel Pearl som er funnet.

- Det er en liten, ettroms bygning på området, som ser ut som rommet på bildene vi har sett av Daniel Pearl, sier en politikilde til Reuters.

Graven ble funnet etter opplysninger fra tre menn som er mistenkt i forbindelse med bortføringen. De tre ble arrestert under en politiaksjon mot islamistiske miljøer i kjølvannet av en selvmordsaksjon som drepte 14 mennesker i Karachi 8. mai. De ble trolig engasjert av Ahmed Omar Saeed Sheikh, som er hovedmistenkt for bortføringen og drapet på Pearl.

Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl forsvant i Karachi 23. januar i år. Han arbeidet med en artikkel om militante islamister da han ble bortført. Amerikanske diplomater i Pakistan mottok 21. februar en video som viste Pearl idet han blir halshogd av kidnapperne.

To dager før pakistansk politi opplyste at de kan ha funnet Pearls lik, viste den amerikanske TV-kanalen CBS News onsdag utdrag av den makabre videoen, noe Pearls etterlatte har reagert sterkt på.

- Terrorister laget denne videoen i visshet om at amerikanske medier ville sende den, og dermed gå deres ærend. Ved å vise denne videoen viser CBS at de skamløst følger terroristenes plan, sa Pearls familie i en uttalelse.

- Vi mener det er viktig at amerikanerne får se dette og blir klar over virkningen av og faren som kommer fra den onde propagandaen mot USA, sa CBS' ankermann Dan Rather.

(NTB-Reuters-DPA)

TROLIG FUNNET: Pakistansk politi frakter bort levningene av en person de tror er den drepte amerikanske journalisten Daniel Pearl fra et inngjerdet område i utkanten av Karachi.
DREPT: Daniel Pearl