Halshogde fire gisler

Fire gisler er blitt halshogd av Abu Sayyaf-geriljaen. De siste månedene har den fanatiske geriljaen halshogd minst seks mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe maskerte Abu Sayyaf-soldater stormet ifølge øyenvitner landsbyen Lamitan på øya Basilan sør i Filippinene torsdag kveld, og tok 21 landsbyboere som gisler.

Alle gislene skal ha vært kristne, og fire av dem var barn. Landsbyboerne ble bakbundet og tatt med opp i fjellene, der Abu Sayyaf fra før holder et ukjent antall gisler, blant dem flere amerikanere.

Ifølge politisjefen i provinsen, Akmadul Pangambayan, ble fire av gislene, alle menn, noen timer senere funnet halshogd i området.

Abu Sayyaf-geriljaen kjemper for en islamsk stat sør på Filippinene, og tok i slutten av mai tre amerikanske statsborgere og 17 filippinere som gisler fra et eksklusiv feriested på øya Palawan.

Gislene ble tatt med til Basilian, der geriljaen siden har lekt katt og mus med filippinske regjeringsstyrker.

Flere av de filippinske gislene er løslatt, angivelig etter at familiene har betalt store summer i løsepenger, men geriljaen har samtidig tatt flere andre til fange og drept minst fire lokale gisler.

Abu Sayyaf hevder selv å ha halshogd den ene av de tre amerikanske gislene, men den døde er ikke funnet og opplysningene er derfor ikke bekreftet.

Filippinske myndigheter har pågrepet om lag 100 mennesker på øyene Basilan og Jolo, som anklages for å være sympatisører med geriljaen.

(NTB)

FUNNET MYRDET: I juni ble to gisler henrettet. Kroppene ble funnet av politiet. Familiene måtte selv lete etter hodene.
FAMILIEN BER OM NÅDE for Guillermo Sobero, som ble tatt til fange av Abu Sayyaf i mai. Geriljaen hevder at de har halshogd amerikaneren, men kroppen er enda ikke funnet. Familien håper at han lever.