Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halshogde sjefen - tok livet sitt i cella

Ingen rettssak mot terrormistenkt 35-åring fra gassfabrikk i Frankrike.

 INGEN RETTSSAK:  35-åringen som har tilstått at han halshogde sjefen på en gassfabrikk ved Lyon 26. juni i år, blir her ført ut av familiens leilighet i Saint-Priest to dager seinere etter ransaking. Tirsdag tok han sitt eget liv i cella. Foto: Philippe DESMAZES, AFP/NTB Scanpix.
INGEN RETTSSAK: 35-åringen som har tilstått at han halshogde sjefen på en gassfabrikk ved Lyon 26. juni i år, blir her ført ut av familiens leilighet i Saint-Priest to dager seinere etter ransaking. Tirsdag tok han sitt eget liv i cella. Foto: Philippe DESMAZES, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrorfengslede Yassin Salhu (35), som halshogde sjefen sin på en gassfabrikk ved Lyon i år og plasserte hodet på et gjerde, tok sitt eget liv i et fengsel utenfor Paris natt til tirsdag, opplyser franske myndigheter til nyhetsbyrået AFP.

Fulgt siden 2005 Dermed blir det ingen terrorrettssak, som franske påtalemyndigheter har forberedt.

Trebarnsfaren, som fransk etterretning begynte å følge allerede i 2005 på grunn av ekstreme islamske meninger, har innrømmet at det var han som drepte og halshogde sjefen.

Men han har forklart at det lå personlige motiver bak drapet, og at det ikke hadde noe å gjøre med terror eller IS.

Politiet mener han også hadde planer om å sprenge fabrikken i luftta da han ble overmannet. Han var i ferd med å åpne gassflasker og tenne på.

IS-flagg
Franske myndigheter opplyser at 35-åringen tok livet sitt i cella.

 HENRETTET:  Herve Cornara (54) var sjef for gassfabrikken. Arkivfoto: AFP/NTB Scanpix.
HENRETTET: Herve Cornara (54) var sjef for gassfabrikken. Arkivfoto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Halshoggingen av fabrikksjefen var en av de mest makabre hendelsene som fransk politi og påtalemyndighet kopler til terror i kjølvannet av Charlie Hebdo-angrepet.

Hodet til fabrikksjefen Herve Cornara var plassert på et gjerde ved inngangen til fabrikken sammen med to IS-flagg, som Salhu hadde skaffet dagen før.

 VILLE SPRENGE HELE FABRIKKEN:  Utsiden av gassfabrikken Air Products company i Saint-Quentin Fallavier ved Lyon, der sjefen ble halshogd av en ansatt 26. juni i år. Foto: Serge Mouraret, Demotix/Corbis/NTB Scanpix.
VILLE SPRENGE HELE FABRIKKEN: Utsiden av gassfabrikken Air Products company i Saint-Quentin Fallavier ved Lyon, der sjefen ble halshogd av en ansatt 26. juni i år. Foto: Serge Mouraret, Demotix/Corbis/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media