Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halshogde skolejenter

Sju menn tilsto drapene på Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Syv menn som mistenkes for å være islamistiske terrorister, har tilstått halshoggingen av tre kristne skolejenter, sier politimester Rudi Sufahriadi til nyhetsbyrået AP.

Hendelsen fant sted i Poso på øya Sulawesi i Indonesia den 29. oktober i fjor.

- Ytterligere en jente ble såret, men terroristene lot henne gå, sier Sufahriadi.

Terroristgruppe

To av mennene mistenkes for å ha kontakt med Noordin Top, en av nøkkelmennene i gruppen Jemaah Islamiyah. Jemaah Islamiyah skal være knyttet til al-Quaida, opplyser politiet.

De siste årene har Indonesia arrestert en rekke medlemmer av Jemaah Islamiyah, som har fått skylden for en rekke selvmordsbomber, deriblant to på Bali.

Mellom 1999 og 2002 forekom det en rekke sammenstøt mellom muslimer og kristne i byen Poso, hvor jentene ble drept. Over tusen mennesker mistet livet. Fremdeles forekommer det enkelte bombeangrep og andre voldsaksjoner, særlig mot den kristne befolkningen i byen, og politiet mistenker at Jemaah Islamiyah står bak flesteparten.

I POSO DEMONSTRERTE BEFOLKNINGEN FOR Å VISE SIN AVSKY MOT HALSHOGGINGENE: Byen har vært hardt rammet av voldshandlinger rettet mot sivile de siste årene. Foto: Scanpix
I POSO DEMONSTRERTE BEFOLKNINGEN FOR Å VISE SIN AVSKY MOT HALSHOGGINGENE: Byen har vært hardt rammet av voldshandlinger rettet mot sivile de siste årene. Foto: Scanpix Vis mer
JEMAAH ISLAMIYAH: Terrorgruppen har fått ansvaret for minst fire dødelige bomber rettet mot utlendinger i Indonesia siden 2002. Men de har også rettet en rekke aksjoner mot landets egen befolkning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling