Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halshugde hai for å redde kamerat

Ikke før hodet var av slapp beistet taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se video av redningsaksjonen her.

(Dagbladet.no): Skipperen på en australsk fiskebåt måtte i dag hogge hodet av en 3 meter lang hai for å få beinet til en av fiskerne løs, skriver Sydney Morning Herald.

Fiskerne hadde akkurat halt den 3-meter lang og 90 kilo tung haien opp i båten utenfor Coolangatta i Australia, men det viste seg at kampen ikke var over. Helt plutselig gikk den til angrep og bet seg fast i beinet på en 20-år gammel fisker fra Sydney.

- Fiskeren hadde rukket å stille seg på haiens halefinne. Da hogg den til, forteller bergingsleder Darrin Harchmann.


Kjevene låst - Selv om det var godt med folk om bord fiskeskjøta klarte de ikke å løsne haiens bitt. Kjevene var som låst og tennene hadde gått helt inn til beinet, forteller han.

For fiskerens kolleger var det bare en ting å gjøre. Hugge hodet av haien. Først når hodet var helt separert fra kroppen klarte de å få kjevene løs fra mannens bein. Da hadde mannen allerede mistet bevisstheten på grunn av blodtapet.

- Kan være glad han er i live

Mannskapene klarte å stoppe de verste blødningene, men dramatikken var ikke over. I fire meter høye bølger måtte redningsmannskapene heise mannen opp i et ambulansehelikopter. Deretter ble han fløyet til et sykehus og operert umiddelbart.

- Han kan være glad han er i live, benet var ikke noe vakkert syn. Haien var bare millimeter fra å rive opp noen store arterier, sier Harchmann.

BITT PÅ JOBB:  Angrepet skjedde om bord på fiskebåten som 20-åringen jobbet på. Her er han i ambulansehelikopteret på vei til sykehuset. Foto: Reuters
BITT PÅ JOBB: Angrepet skjedde om bord på fiskebåten som 20-åringen jobbet på. Her er han i ambulansehelikopteret på vei til sykehuset. Foto: Reuters Vis mer
image: Halshugde hai for å redde kamerat
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media