Halshugger Kim Sun-il i dag

- Jeg vil ikke dø, trygler 33-åringen, men Sør-Korea trekker seg ikke ut av Irak. Kidnapperne har tatt rundt ti utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen blir rundt ti utlendinger holdt fanget sammen med sørkoreaneren som ble vist fram på arabisk tv i går kveld, opplyser sjefen i selskapet der Kim Sun-il jobber til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

I et forsøk på å forhandle fri sin ansatte, sendte selskapet en irakisk mellommann til Falluja i Irak. Han skal der ha sett alle de kidnappede. Det skal være en europeisk journalist, mens resten er ikke-irakiske ansatte i det amerikanske firmaet Kellogg Brown and Root som er en del av Halliburton.

Sørkoreanske myndigheter er kjent med at flere kidnappede skal være observert, men de kan ikke bekrefte at det stemmer.

Det var Al-Jazeera som i går sendte trusselfilmen der ultimatumet ble framsatt av de maskerte gisseltakerne:

- Vi ber dere trekke styrkene deres ut av vårt land, og ikke sende flere styrker. Hvis ikke vil vi sende dere denne koreanerens hode.

Sør-Korea har 660 ingeniører og medisinsk personell i Irak, men besluttet fredag å sende ytterligere 3000 soldater.

- Hvis Gud vil, vil hodet til deres soldater bli sendt dere etterpå, la kidnapperen til.

Fristen på 24 timer går ut mandag kveld. Etter et krisemøte i det nasjonale sikkerhetsrådet om saken, opplyste den sørkoreanske regjeringen i dag tidlig at de ikke kommer til å gi etter for kidnappernes krav.

Opptaket viser den bortførte sørkoreaneren som skriker i kamera: «Vær så snill, kom dere ut herfra. Jeg vil ikke dø. Mitt liv er viktig».

Ifølge Al-Jazeera oppga den 33 år gamle mannen at han heter Kim Sun-il. Han skal ha reist til Irak nylig på oppdrag for det sørkoreanske firmaet Gana General Trading Company. Sørkoreanske myndigheter bekrefter identiteten hans.

Ifølge et banner som ses i bakgrunnen på opptaket er navnet på gruppa som truer med å drepe sørkoreaneren, Jama'at al-Tawhid og Jihad. Gruppa blir angivelig ledet av Abu Musab al-Zarqawi, som ifølge USA er terrornettverket al-Qaidas leder i Irak.

Det har vært kraftig motstand i Sør-Korea mot å sende soldater til Irak. Men statsminister Roh Moo-hyun mener det er avgjørende å støtte landets viktigste allierte, USA.

Trygler for livet

Kim Sun-il frykter at han har få timer igjen å leve.

Se videoen hos BBC

I mai la al-Zarqawis gruppe ut en video på internett, som angivelig viste halshoggingen av amerikaneren Nick Berg i Irak, og før helga ble amerikaneren Paul Johnson halshogd av al-Qaida-medlemmer i Saudi-Arabia.

IKKE BØNNHØRT: Torsdag ble Kim Sun-il (33) kidnappet, men sørkoreanske myndigheter lar ikke de irakiske motstandsgruppene diktere landets videre krigsinnsats. Sør Korea advarer mot å reise til Irak, og ber sørkoreanere som allerede er der om å forlate landet.
KLAMRER SEG TIL FAMILIEMEDLEM: Shin Soo-ja viste tidligere i dag fram bildet av Kim Sun-il da pressen oppsøkte hjemmet hennes i byen Busan sør for Seoul.