Halshugget misjonær

Kim Sun-il (33) misjonerte ved siden av tolke-jobben i Irak. Han ble kidnappet for flere uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 33 år gamle sørkoreanske tolken Kim Sun-il, som ble henrettet i Irak tirsdag, drømte om å bli en kristen misjonær i den arabisktalende delen av verden, melder sørkoreanske medier.

Samtidig melder The Korea Times at 33-åringen ble kidnappet flere uker før det som hittil har vært kjent, og at sørkoreanske myndigheter kunne ha reddet ham hvis de hadde handlet raskere.

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) mottok et videoopptak av Kim mens han snakket med sine kidnappere allerede i den første uka i juni. AP spurte utenriksdepartementet i Sør-Korea om noen mann med et navn som liknet Kim Sun-il var savnet. Departementet svarte at de ikke visste om noen sørkoreanere ved det navnet som var savnet eller om at noen skulle være i fangenskap.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet hevder at de ikke visste at Kim var kidnappet før den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera viste et videoklipp av mannen i fangenskap 20. juni.

Departementet vedgår imidlertid nå at 33-åringen ble kidnappet allerede 31. mai, og ikke 17. juni som de først opplyste. Sørkoreanske myndigheter får sterk kritikk for ikke å ha håndtert kidnappingen bedre og handlet raskere.

At AP har ventet helt til nå med å gå ut med og vise videoen av Kim, har nyhetsbyrået foreløpig ikke oppgitt noen god grunn for, ifølge The Korea Times.

Drev misjonering

Kim skal ha drevet med misjonering i Irak, ved siden av arbeidet som tolk i Gana General Trading Co - et selskap som leverte forsyninger til amerikanske styrker i Irak.

33-åringen hadde studert teologi forut for arabiskstudier ved Hankuk-universitetet i Seoul. Han skulle snart bli ordinert som prest, og drømte om å begynne som misjonær i arabiske land så snart han var ordinert, forteller familien hans til The Korea Times.

Kim ble kidnappet, og senere drept, etter at den sørkoreanske regjeringen nektet å omgjøre beslutningen om å sende soldater til Irak. Det er så langt ingen som kan fastslå at Kims misjonering hadde noe å gjøre med kidnappingen og halshuggingen.

Et av de første islamittiske nettstedene som la ut videoen av halshuggingen omtaler imidlertid 33-åringen som «Den koreanske misjonæren»: «visual video of the execution of the Korean missionary in Iraq.», stod det på nettstedet om videoklippet de hadde lagt ut av henrettelsen.

Les mer om Kim Sun-il:

<B>HALSHUGD: </B>Et av de første islamittiske nettstedene som la ut videoen av halshuggingen omtaler den som «visual video of the execution of the Korean missionary in Iraq.».
<B>MISJONERTE: </B>Kim Sun-il skal ha drevet misjonernig ved siden av arbeidet som tolk i Irak. Her er et bilde av ham satt opp sammen med en bibel på et koeransk sykehus.