Halshugget misjonær

Kim Sun-il (33) misjonerte ved siden av tolke-jobben i Irak. Han ble kidnappet for flere uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 33 år gamle sørkoreanske tolken Kim Sun-il, som ble henrettet i Irak tirsdag, drømte om å bli en kristen misjonær i den arabisktalende delen av verden, melder sørkoreanske medier.

Samtidig melder The Korea Times at 33-åringen ble kidnappet flere uker før det som hittil har vært kjent, og at sørkoreanske myndigheter kunne ha reddet ham hvis de hadde handlet raskere.

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) mottok et videoopptak av Kim mens han snakket med sine kidnappere allerede i den første uka i juni. AP spurte utenriksdepartementet i Sør-Korea om noen mann med et navn som liknet Kim Sun-il var savnet. Departementet svarte at de ikke visste om noen sørkoreanere ved det navnet som var savnet eller om at noen skulle være i fangenskap.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet hevder at de ikke visste at Kim var kidnappet før den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera viste et videoklipp av mannen i fangenskap 20. juni.

Departementet vedgår imidlertid nå at 33-åringen ble kidnappet allerede 31. mai, og ikke 17. juni som de først opplyste. Sørkoreanske myndigheter får sterk kritikk for ikke å ha håndtert kidnappingen bedre og handlet raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.