Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haltbrekken føler seg truffet

Øglænd-direktør Wenche Meldahl trekker seg fra Verdikommisjonen fordi hun misliker at enkeltmedlemmer fremmer private synspunkter i media. Kommisjonens Lars Haltbrekken føler seg truffet, men angrer ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdikommisjonsmedlem Lars Haltbrekken er leder i Fellesaksjonen mot gasskraftverk, og har flere ganger uttalt seg om kontroversielle saker i kraft av sitt medlemskap i kommisjonen. I august i fjor talte han varmt for sivil ulydighet i Dagbladet, og i januar kom han med hard kritikk av statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Knut Vollebæks støtte til USAs bombing av Irak.

Viktig med debatt

- Det er viktig og riktig å bruke medlemskapet til å få en dypere debatt om spørsmål man er opptatt av, sier Haltbrekken, som er en av 49 medlemmer i kommisjonens råd.

Han mener det er nærliggende å tro at Wenche Meldahls uttalelser blant annet retter seg mot hans egne utspill i media, og respekterer kritikken. Men han kommer ikke til å slutte å uttale seg av den grunn.

- For lite utspill

- Det er for lite utspill fra Verdikommisjonens medlemmer. Jeg kommer til å fortsette å ta opp ting jeg brenner for, sier Haltbrekken.

- Skulle vi bare ha diskutert verdier som et abstrakt fenomen, ville vi vært ille ute. Og skulle Verdikommisjonens medlemmer bare ha uttalt seg unisont, ville utspillene vært av typen «ja til fred» og «for en bedre verden». Det ville vært meningsløst, sier Lars Haltbrekken.