Hemmelige e-poster til Per Sandberg på avveie:

Haltbrekken (SV) utsatt for Reppes skjulte lobbyvirksomhet: «Mailen du nå får har du ikke fått av meg»

Ville nå fram med budskap til Naturvernforbudet, men avsenderen skulle «ikke» være Frode Reppe.

HEMMELIG: Her er samtalen mellom stortingskandidat Lars Haltbrekken og lakselobbyist Frode Reppe. Reppe vil at avsender for budskapet han vil nå fram til Naturvernforbudet med, skal være hemmelig. Foto: Skjermdump
HEMMELIG: Her er samtalen mellom stortingskandidat Lars Haltbrekken og lakselobbyist Frode Reppe. Reppe vil at avsender for budskapet han vil nå fram til Naturvernforbudet med, skal være hemmelig. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke mottok Lars Haltbrekken, stortingskandidat for Sosialistisk Venstreparti, tre e-poster fra den mektige lakselobbyisten Frode Reppe, hvor han gir tydelig beskjed om at e-postene «har du ikke fått av meg».

- Da han skrev at det ikke måtte fram at e-postene var fra ham, reagerte jeg instinktivt og synes det virket mistenkelig og rart, sier Haltbrekken til Dagbladet.

Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) har ikke lagt skjul på at han tar i bruk alle mulige metoder for å nå fram med sitt budskap.

Tirsdag kunne Dagbladet avsløre at Reppe i hemmelige e-poster ba om hjelp fra fiskeriminister Per Sandberg og hans statssekretær.

Kan skade villaksen

E-postene Haltbrekken fikk fra Reppe inneholdt en samtale om revisjonene av kraftutbygginger i noen vassdrag. Det var videresending av en mail-korrespondanse mellom andre personer med interesser i næringa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer