Halte seg ut av flyvraket

Med brennende vrakrester rundt seg og mens stormen raste, kunne 57 personer dra seg gjennom knehøy gjørme og i sikkerhet etter nørdlandingen i jungelen i Peru tirsdag. Minst 31 omkom, mens ti fortsatt er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kunne flere av de 57 som mirakuløst overlevde nødlandingen i Perus jungel tirsdag fortelle sin dramatiske historie.

– Jeg følte et kraftig slag, deretter så jeg et lys og flammer. Det føltes som om jeg var midt i flammene inni kabinen. Men så oppdaget jeg et hull som jeg kunne redde meg ut av, forteller Yuri Salas.

Mens han dro seg gjennom gjørma utenfor flyet, der vinden pisket og hagleskurer slo i bakken, hørte han folk rope at flyet ville eksplodere. Han måtte fortsette.

– Brannen var forferdelig, til tross for stormen. Haglet falt, og gjørma sto til knærne, forteller han.

Mange overlevende

Men Salas var slett ikke den eneste som greide å komme seg bort fra vraket med livet i behold. Minst 56 passasjerer overlevde da flyet fra flyselskapet Tans styrtet under nødlanding utenfor byen Pucallpa. Flyet var på vei til byen Iquitos da ulykken skjedde.

– Det virker som om det var været som forårsaket dette. Ti minutter før vi skulle lande i Pucallpa begynte flyet å riste kraftig, sier Tomas Ruiz, som var passasjer på flyet.

Trolig forsøkte piloten å lande flyet på en motorvei i det dårlige været, men flyet krasjet i bakken like ved.

Flere savnet

Totalt skal det ha vært 92 passasjerer og et mannskap på åtte om bord. 16 av passasjerene var utlendinger, bekrefter en talsmann for flyselskapet. Av disse var 11 amerikanere, to italienere, en spanjol, en australier og en kolombianer. En amerikansk kvinne, en italiensk mann og en kolombiansk kvinne er blant de omkomne, ifølge det lokale politiet. Det er uklart om flere utlendinger har mistet livet i ulykken.

Mange av de som overlevde ulykken hadde bruddskader og brannsår. Det er bekreftet minst 31omkomne, mens ti personer fortsatt er savnet. Redningsmannskaper finkjemmer nå jungelen i området i et forsøk på å finne disse.

I 2003 styrtet et annet fly fra samme flyselskap. Tirsdagens ulykke er den femte flyulykken verden over den siste måneden.

• - Prøvde å lande på bilvei

(ANB-AP)

DØDSKRASJ: Soldater jobbet på havaristedet i dag tidlig.