Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halv galskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Takket være partipisken i både Arbeiderpartiet og Høyre ble det i går et klart flertall for en halv utbygging av Øvre Otta, selv om det trolig er et flertall på Stortinget som ønsker å verne vassdraget. Nå er det opp til Opplandskraft å avgjøre om utbyggingen skal skje. For det er ikke søkt om konsesjon til et slikt anlegg. Stortinget behandlet en anke over regjeringens avslag på søknaden om full utbygging. Hensynet til partifreden har vært avgjørende for den mellomløsningen som fikk flertall.
  •  Selv om vi nå kan få en langt mer skånsom utbygging enn planlagt, vil det likevel bli et betydelig inngrep i naturen i et unikt høyfjellsområde. Det er sterkt å beklage. Utbyggingen betyr lite i den samlede strømforsyningen. Men det samme flertallet har lang erfaring i å avvise satsing på enøk og alternativ energi, og så seint som i høst stemte det ned regjeringens forslag om en liten økning i el-avgiften for å redusere sløsingen med strøm. Nytenking ser ut til å være mangelvare i energidebatten.