Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halv pris ikke rimelig nok

Kværners toppsjef, Erik Tønseth, vil ha tilbake to millioner kroner av de 6,2 han betalte for Østre Holmen Gård i Holmenkollåsen for vel to år siden. Tønseth fikk eiendommen for halvparten av salgstakst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Tønseth krever to millioner av tidligere eier på grunn av påståtte skader og mangler ved eiendommen.

Det var fra Østre Holmen Gård at store deler av Norges rikmannsås i særklasse ble «befolket» da et stort antall tomter ble utparsellert og solgt utover i dette århundret.

I dag står våningshuset og gårdsbygningene tilbake på en eiendom som nå begrenser seg til et areal på ca 12 mål. Hovedbygningen skal være fra ca 1775.

Retten avgjør

Førskommende mandag skal en voldgiftsrett i Oslo ta stilling til hvorvidt Tønseth har krav på prisavslaget, som med renter beløper seg til nær to millioner kroner. Tønseth hevder at det etter overtakelsen av eiendommen viste seg å være råteskader samt andre mangler i strid med kjøpekontrakten. Det står i den samme kontrakten at eventuelle tvister som måtte komme opp, skal avgjøres ved voldgift dersom enighet ikke oppnås.

Fikk halv pris

Advokat Haakon Nygaard er sakfører for selger av eiendommen, Ole-Jonas Holmen og hans kone Kari. Han bekrefter at saken kommer opp førstkommende mandag. Nygaard vil ikke gå detaljert inn i saken og nøyer seg med denne kommentaren.

- Et visst behov for rehabilitering og ettersyn vil det alltids være når hovedhuset er over 200 år gammelt. Men Tønseth fikk da også kjøpt huset til en pris som tilsvarer ca halvparten av salgstakst, som var på ca 12 millioner kroner. Etter vårt syn var dette usedvanlig rimelig.

Hverken Tønseth selv, hans kone Mette Landgraff eller deres advokat Anders Arnkværn, ønsker å kommentere rettssaken overfor Dagbladet. Dagbladet var i kontakt med de to sistnevnte i går. Tønseth befinner seg i London.

MANGELFULLT: Konsernsjef Erik Tønseth i Kværner mener skadene og andre mangler ved hovedhuset og eiendommen Østre Holmen Gård er så store at han krever tilbakebetalt to millioner kroner fra tidligere eier, familien Holmen. FOTO: OLE CH. THOMASSEN