«Halv» trafikk på E18 fra 6. juli

Nordre løp i sju tunneler skal bli klare til fellesferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag fikk Veidekke kontrakten med å sikre nordre løp i skandaletunnelen Hanekleiv og naboen Løkentunnelen. For 70 millioner kroner har Veidekke garantert at halvdelen av de to stengte tunnelene på Norges mest trafikkerte veistrekning skal være åpen for trafikk fra 6. juli.

Men to halvåpne tunneler gjør ingen sommer når resten på nye E18 også er rasfarlige. Mandag legger Statens vegvesen ut anbudsinnbydelse for den første delen av sikringen også av de fem andre tunnelene i nordre Vestfold. Der er anbudsfristen 27. april.

- I disse tunnelene er det mindre jobb enn i Hanekleiv- og Løkentunnelene, og forutsetningen er at nordgående løp også her skal være klare for trafikk fra 6. juli, sier informasjonsdirektør Sissel Faller i Statens vegvesen til Dagbladet.no.

Vegvesenet selv har beregnet at det vil koste minst 200 millioner kroner å få de fem år gamle tunnelene i forsvarlig stand.

 LOVER PENGENE:  Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har lovet å skaffe de ekstraordinære midlene for å rydde opp i de rasfarlige tunnelene i Vestfold. Her er hun på befaring i Hanekleivtunnelen, der stein raste ned fra taket første juledag. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix.
LOVER PENGENE: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har lovet å skaffe de ekstraordinære midlene for å rydde opp i de rasfarlige tunnelene i Vestfold. Her er hun på befaring i Hanekleivtunnelen, der stein raste ned fra taket første juledag. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix. Vis mer