Halvannet års fengsel for skalpering

Mann fra Troms skalperte kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 46 år gamle mannen fra Troms som i juli ble siktet for grov mishandling etter at han rev deler av skalpen av sin kone, er dømt til ett år og seks måneders fengsel.

Paret var på ferie i Sverige da den grove mishandlignen fant sted, på en campingplass i Skellefteå i Nord-Sverige 14. juli i år.

Blodet fosset

Foran flere vitner skal 46-åringen ha dratt kona inn i campinghytta i vilt raseri. Inne i hytta slengte mannen kona rundt, tok henne i håret og rev av en bit av hodebunnen hennes. En bit på ca 10 ganger 10 centimeter av hårbunnen ga etter.

Blodet fosset fra kvinnens bakhode da hun kom skrikende ut fra hytta, og personer i de andre hyttene i området ringte politi og ambulanse.

– Politifolk som var på stedet, sier at skadene var ganske makabre, sa Johan Karlsson i Skellefteå-politiet til Dagbladet.no den gang.

Sjalusi

Ifølge NTB er bakgrunnen for raseriutbruddet at mannens 43 år gamle kone tidligere på kvelden hadde fått komplimenter fra yngre gutter.

SKALPERTE KONA: I en campinghytte på denne campingplassen i Skellefteå i Sverige mishandlet den 46 år gamle mannen fra Troms sin 43 år gamle kone. FOTO: ULF JOHANSSON/NORRA VÄSTERBOTTEN
SKALPERTE KONA: I en campinghytte på denne campingplassen i Skellefteå i Sverige mishandlet den 46 år gamle mannen fra Troms sin 43 år gamle kone. FOTO: ULF JOHANSSON/NORRA VÄSTERBOTTEN Vis mer

Skellefteå Tingsrätt konstaterer ifølge NTB at det dreier seg om blind og meningsløs vold. Mannen må også betale 67.440 kroner i erstatning til kona.