Halvannet års fengsel for Vest Tank-topper

Daglig leder Jostein Berland og eier og styreleder Trond Emblem i Vest Tank er begge dømt til et og et halvt års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

De to er dømt etter forurensningsloven og flere andre lovbestemmelser etter eksplosjonen i Vest Tanks anlegg i Sløvåg i Gulen kommune i Sogn og Fjordane 24. mai 2007.


Ingen kom alvorlig til skade ved eksplosjonen, men illeluktende gass spredte seg over et stort område og har gjort mange folk syke.


Aktor i saken, førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim, hadde lagt ned påstand om fire års fengsel for begge de dømte. Forsvarerne krevde at begge måtte bli frifunnet.


Berland og Emblem fradømmes også retten til de neste fem år å sitte i styret eller lede et selskap som krever tillatelse til drift fra Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif).


Den tredje tiltalte i straffesaken, som gikk i Nordhordland tingrett fra november i fjor til januar i år, var Karl-Jan Erstad. Han var rådgiver da anlegget tok imot forurenset avfall fra flere skip høsten 2006 og våren 2007. Erstad fikk 45 dager betinget fengsel.

(NTB)