Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvbror av Saddam tatt til fange

De amerikanskledede styrkene i Irak har tatt en av Saddam Husseins halvbrødre til fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter amerikanske embetsmenn overfor nyhetsbyrået Reuters. Halvbroren Watban skal ha blitt tatt for noen dager siden da han forsøkte å krysse grensen til Syria, ifølge kurdisk fjernsyn.

Det skal ikke ha vært amerikanske styrker som sto bak pågripelsen, men Watban skal søndag ha befunnet seg i amerikansk varetekt. I den amerikanske kortstokken med bilder av ettersøkte irakere var Watban avbildet på spar fem.

- Watban Ibrahim Hasan, Saddams halvbror som tjenestegjorde som innenriksminister og i andre sensitive stillinger, ble i dag tatt til fange av koalisjonsstyrker i Rabia, kunngjorde KTV, som kontrolleres av Kurdistans demokratiske parti (KDP) under Massoud Barzani. Rabia ligger nordvest for byen Mosul.

Fredag ble det meldt at en annen av Saddam Husseins halvbrødre, Barzan al-Takriti, ble drept på morgenen da amerikanske fly bombet gården hans i Ramadi vest for Bagdad.

NTB-AFP

PÅGREPET: Watban Ibrahim Hasan, kjent som halvbroren til Saddam Hussein, ble pågrepet grensa til Syria. Han blri framstilt som Spar 5 i kortstokken over etterlyste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media