Halve befolkningen frykter terrorangrep i Norge

Frp-velgere mest bekymret.

TERRORFRYKT: Halve befolkningen frykter terror i Norge, viser undersøkelse. Her fra terrorberedskap i Tyskland. Foto: REUTERS/Christian Charisius/SCANPIX
TERRORFRYKT: Halve befolkningen frykter terror i Norge, viser undersøkelse. Her fra terrorberedskap i Tyskland. Foto: REUTERS/Christian Charisius/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44 prosent frykter et terrorangrep på norsk jord, ifølge en ny meningsmåling. Frp-velgere er mest bekymret.

I målingen som er utført av Respons for Aftenposten, svarer 33 prosent at de i noen grad frykter terrorisme i Norge. 11 prosent svarer at de «i stor grad» er redd det skal komme et angrep.

Avsløringer av terrorplaner i andre europeiske land kan bidra til å gjøre folk mer engstelige, tror psykolog Atle Dyregrov ved Senter for krisepsykiatri.

- Bare de siste dagene har det kommet nye meldinger om terrorfare og terrorangrep som er blitt avverget. Når vi stadig får slike meldinger, kommer frykten lenger fram i bevisstheten.

Det er en sterk sammenheng mellom hvor folk står politisk, og hvor bekymret de er for terrorisme. Blant SV-ere er det bare 19 prosent som svarer at de frykter terror, mens det tilsvarende tallet for Frp-ere er 60 prosent.

Mange er mer redd for terror enn bilulykker, selv om risikoen for å havne i en ulykke er langt større enn sannsynligheten for å bli rammet av et terrorangrep.

- Det er noe med den usynlig faren og den sterke dramaturgien. Vi har sett sterke bilder av flyene som krasjet i World Trade Center 11. september 2001, sier Dyregrov til Aftenposten.
(NTB)

Meldinger om terrorplaner som er avslørt i andre europeiske land, kan øke frykten for angrep i Norge. Bildet viser væpnede politifolk i Hamburg i Tyskland, hvor myndighetene har hevet terrorberedskapen. Foto: REUTERS/SCANPIX