Stort mutantutbrudd:

Halve bygda i karantene - også ordføreren

I Ulvik sitter nå halvparten av kommunen i enten isolasjon, karantene eller såkalt ventekarantene, etter et stort utbrudd av det muterte coronaviruset. Ordføreren forteller at mange er engstelige.

SELV I KARANTENE: Ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune fikk selv beskjed om å gå i karantene torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB
SELV I KARANTENE: Ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune fikk selv beskjed om å gå i karantene torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Hardanger-kommunen med sine knappe 1000 innbyggere, er totalt 77 personer bekreftet smittet, etter utbruddet som startet forrige helg. Det har resultert i svært mange nærkontakter.

Ettersom det er mistanke om at det er den britiske og mer smittsomme mutasjonen som er skyld i utbruddet, er også nærkontakter av nærkontakter satt i karantene.

Smittesporingsarbeidet har vært enormt, og torsdag kveld fikk også ordføreren beskjed om å gå i karantene.

- Jeg tenger ikke testes, siden jeg er nærkontakt av nærkontakt, men må vente til svare foreligger for personen jeg har vært i kontakt med. Jeg får vel svaret i morgen og kan enten gå i 14 dagers karantene, eller slippe fri, sier Ulviks ordfører Hans Petter Thorbjørnsen til Dagbladet.

- Kritisk

Han er imidlertid ikke bekymret for å få gjort jobben sin fra karantene framover, om det er det som blir resultatet.

- Jeg som ordfører kan jo jobbe hjemme og ingen merker forskjell, men noen må gå på jobb. De mest sårbare områdene er helse og omsorg. Det er der det er mest kritisk med tanke på personell. Man kan ikke stenge omsorgstunet og si at man kommer tilbake om ei uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer