Halve Doors mintes Morrison

RUDKØBING (Dagbladet): Legendariske The Doors gjenoppsto halvveis på Langelands Festivalen i Danmark i går. - Ja, jeg må være ærlig og si: Uten Jim Morrison er The Doors bare halvt, sier trommis John Densmore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjenoppstandelsen ble også mindre enn planlagt, siden keyboardist Ray Manzarak ble akuttinnlagt på sykehus i Los Angeles og operert for kreft i forrige uke - og dermed måtte avlyse sin danmarksreise.

Gitarist Robby Krieger understreker derfor at gårsdagens konsert ikke må betraktes som ekte Doors-vare. Hans eget Robby Krieger Band fungerte som backinggruppe da han og Densmore spilte de gamle Doors-hitene på den danske musikkfestivalen.

Savner Jim

- Hvordan føles det å samles om The Doors' gamle musikk?

- Vi har hatt det fint sammen i øvingslokalet. Blir konserten dobbelt så bra, er vi tilfredse, sier Densmore.

Han legger ikke skjul på at han savner Jim Morrison:

- Jeg var svært frustrert over hans død, jeg var rett og slett «pissed off», så frustrert at jeg skrev mange brev til ham. Jeg hadde så mye jeg gjerne ville si til ham, men nå har jeg lært å akseptere at han er vekk.

Densmore innrømmer at det er Morrisons stemme som for de fleste er det viktigste med The Doors.

Stor interesse

- Men for oss er det helt fantastisk å oppleve at en helt ny generasjon av unge mennesker lytter så intenst til musikken vår. Derfor vil vi gjerne gi dem noe live.

Om grunnen til at Danmark og Langelands Festivalen ble stedet hvor gjenopplivingsforsøket fant sted, sier Krieger:

- Vi var i Danmark i 1968, og det er en av de konsertene vi aldri glemmer. Derfor bestemte vi oss for å foreta gjenforeningen her da tilbudet kom.

- Men hvorfor gjør dere dette, når dere for flere år siden besluttet å droppe gruppen?

- Jeg har turnert mye i Europa med mitt eget band og opplever en stor interesse for The Doors. Tida kaller på The Doors. Haugevis av de gamle bandene fra 70-tallet er gjenoppstått i de siste årene. Vi gjør det ikke fordi vi har behov for pengene, jeg vil heller si at musikken har behov for oss, sier Krieger.

Husker ikke...

Og spør man de to gamleDoors-musikerne om hvilke av deres egne låter de liker best, svarer Densmore «Strange Days» og «L.A. Woman», mens Krieger mener «When The Music's Over» og «Light my Fire» er de to mest betydningsfulle Door-hitene.

- Likte dere Oliver Stones film om The Doors?

- Jeg synes det er en god musikkfilm, men det er ikke en film om The Doors, sier Krieger.

- ...og jeg kan ikke huske at det var så mange jenter som kastet seg opp på scenen, sier Densmore.

Dagbladets konsertanmeldelse

SAVNES: Jim Morrison, avdød frontfigur i The Doors.
NOSTALGI: Gitaristen Robby Krieger og trommeslager John Densmore fra The Doors gjenskapte gode, gamle følelser hos 10 000 Doors-entusiaster på Langelands Festivalen i Danmark i går kveld.