Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halve Gullfaks C rammet av diaré

BERGEN (Dagbladet): Rundt 100 oljearbeidere på produksjonsplattformen Gullfaks C i Nordsjøen er blitt rammet av diaré og oppkast. Helikoptertransporten mellom plattformene er stoppet, men likevel har smitten spredt seg til ytterligere to plattformer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har måttet skifte en del på sikkerhetsbemanningen som har ansvar for livbåtene, men det har ikke ført til operasjonelle problemer, sier informasjonssjef Hans-Aasmund Frisak i Statoil til Dagbladet.

Epidemien begynte å herje med mannskapet i midten av forrige uke. Stadig flere kom duknakket og med handa på magen inn til sykepleieren om bord på Gullfaks C.
I alt har halve bemanningen om bord blitt rammet av magesjau. Statoil har sendt ut en bedriftslege for å hjelpe til på sykestuen om bord.

Oljedirektoratet og Helsetilsynets sokkelkontor har blitt varslet om epidemien.

20- 30 sengeliggende

I den verste perioden har 20 til 30 personer vært sengeliggende samtidig.
- Vi har sendt viruset til analyse, men vi føler oss sikre på at det dreier seg om en helt vanlig omgangssyke som ikke skyldes bakterier fra maten om bord, sier Frisak.

Oljearbeiderne jobber og lever tett om bord på plattformene. Derfor har viruset spredd seg raskt. De som ble hardest rammet kunne ikke sendes med helikopter til land. Løs mage er ikke forenlig med en trang overlevelsesdrakt i et helikopter uten toalett. Helikopteret bruker en time til Bergen.

Hygienetiltak

- I alt har vi registrert rundt 100 personer som har følt ubehag. Mange har blitt sengeliggende. Vi har også registrert noen få tilfeller på Gullfaks A og Gullfaks B. Nå har vi igangsatt hygienetiltak og regner med at det verste er over, sier Hans-Aasmund Frisak.

Plattformledelsen har også vurdert å isolere de syke arbeiderne for å hindre at andre som kommer fra land skal bli smittet.

- Vi fant ut at det ville ta for lang tid. Derfor sender vi nå nye arbeidere ut, men de blir plassert i andre lugarer enn der det ligger syke folk, sier Frisak.

Informasjons- sjef Hans- Aasmund Frisak i Statoil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!