Halve Norge på høyresiden

Nesten halvparten av Norges befolkning vil stemme enten på Høyre eller Fremskrittspartiet. På en meningsmåling i Nationen i dag får høyresiden rekordoppslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet er Norges mest populære parti med en oppslutning på 24,7 prosent, mens Høyre-velgerne utgjør 23 prosent av befolkningen. Begge partiene går fram på den siste meningsmålingen, foretatt av Sentio-Norsk Statistikk for Nationen, Klassekampen og Dagen.

Abeiderpartiet har også en fremgang, men ligger fremdeles på 17,3 prosents oppslutning, en bedring på 0,1 siden den dramatisk lave februar-målingen.

Sosialistisk venstreparti har vokst seg større og større siden valget, men mister nå 1,8 prosentpoeng på denne målingen. Dermed ligger de på 15,2 prosents oppslutning. Nestleder i SV, Øystein Djupedal, sier at han likevel er tilfreds: - Den store utfordringen for oss og de andre partiene på venstresiden er hvordan vi kan hindre en så sterk høyredominans i et framtidig Stortinget. En så sterk høyreside betyr mer privatisering, større forskjeller og dårligere velferdstjenester, sier Djupedal til Nationen.

Kristelig folkeparti ligger stabilt på litt over 10 prosent, mens Senterpartiet må slite med tilbakegang og 4,1 prosents oppslutning. Venstre går også enda mer tilbake og ligger på 2,5 prosent, mens RV har en liten medgang til 1,2 prosents oppslutning.

Stiger og stiger: Carl I. Hagens parti får nå støtte fra hver fjerde nordmann.