Halve Norge vil ha Høyre-regjering

Halvparten av velgerne vil ha en regjering hvor Høyre er med. I mai var en ren Ap-regjering det mest populære alternativet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt de som bor i tettbygde strøk som er begeistret for Høyre, viser en meningsmåling Sentio - Norsk Statistikk har utført for Nationen.

Høyre har også fått en større andel unge tilhengere. I mai var det bare 5 prosent av de under 30 år som støttet Høyre, i juni var andelen økt til 15 prosent.

Den regjeringssammensetningen flest ønsker, er med Høyre og KrF. I mai var det bare 8,5 prosent som kunne tenke seg en slik regjering. Nå er det nesten dobbelt så mange som ønsker det.

Men Høyre-leder Jan Petersen må fortsatt se seg slått av KrFs Kjell Magne Bondevik i målingene over den mest populære statsministerkandidaten. 32,2 prosent av de spurte ønsker Bondevik som statsminister, mot 16,3 prosent for Petersen. 16,1 prosent ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som statsminister.

(NTB)

<B>POP:</B> Høyre og Jan Petersen scorer høyt blant velgerne for tida. Blant de under 30 har Høyre blitt tre ganger mer populære enn de var i mai. <br>Foto: SCANPIX