KONGEMIDDAG LIKEVEL: Bare ni av 20 regjeringsmedlemmer takket ja til kongens invitasjon til torsdagens slottsmiddag. Justisminister Knut Storberget meldte avbud fordi han måtte være hjemme med syke unger. De spiste Ikea-kjøttboller og pasta. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONGEMIDDAG LIKEVEL: Bare ni av 20 regjeringsmedlemmer takket ja til kongens invitasjon til torsdagens slottsmiddag. Justisminister Knut Storberget meldte avbud fordi han måtte være hjemme med syke unger. De spiste Ikea-kjøttboller og pasta. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Halve regjeringen sa nei til slottsmiddagen

Knut Storberget var hjemme med unga og spiste Ikea-kjøttboller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) var ikke alene om å droppe slottsmiddagen torsdag. Justisministeren, forsvarsministeren og utenriksministeren er blant statsrådene som takket nei til kongekrabbe ved kongens langbord.

Stoltenberg måtte tåle kritikk for at han prioriterte å stille i Skavlan-studio i Stockholm fremfor å delta i den årlige middagen for stortingsrepresentantene.

Nå viser det seg ifølge politisk.no at han langt fra var alene om å takke nei til kongens invitasjon.

Av 20 regjeringsmedlemmer var det bare ni som møtte opp på Slottet torsdag kveld.

Senterpartiet stilte med samtlige fire statsråder, av Arbeiderpartiets tolv statsråder var fem på plass, mens ingen av SVs statsråder deltok.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) forsikrer at frafallene ikke var av vond vilje:

- Å bli invitert til middag på Slottet er veldig hyggelig og noe alle stortingsrepresentanter og medlemmer av regjeringen ser fram til. Men i slike jobber har man til tider et hektisk program, og da kan det være at man må melde forfall, sier han til NTB.

Nå kan det jo også være andre grunner til at man må holde seg hjemme. Justisminister Knut Storberget (Ap) måtte for eksempel melde forfall fordi han var alene hjemme med syke barn. Men også det kan jo være hyggelig:

- Til middag hadde vi kjøttboller fra Ikea og pasta, noe barna beskrev som en kongemiddag, opplyser Storberget i en SMS.

(NTB)