Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halve staben må gå i Hamar Dagblad

Journalistene i Hamar Dagblad (HD) er i sjokktilstand etter at styret vedtok å kutte 10 av 18,5 årsverk i redaksjonen. Fra midten av juni skal avisen bare komme ut tre ganger i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt vanvittig. Jeg skjønner ikke hvordan vi skal kunne gi ut en kvalitetsmessig god avis med så få ansatte, selv om det nå blir færre utgivelsesdager, sier leder i redaksjonsklubben Marianne Thoresen i Hamar Dagblad.

Avisa har i dag 18,5 redaksjonelle årsverk, hvorav to er ubesatt. Ifølge styrevedtaket skal staben ned i 8,5 årsverk. Dermed mister åtte journalister jobben. Tiltakene skal ifølge fagbladet Journalisten gjennomføres raskt, kanskje allerede i løpet av mai.

Det er Hamar Dagblads eier, AS Østlendingen, som har vedtatt nedskjæringene. Bakgrunnen for tiltakene er et ønske hos eieren om å skape lønnsomhet i Østlendingen-konsernet.

- HD i sin nåværende frekvens er for kostbar og en for stor økonomisk belastning for Østlendingen, sier Truls Velgaard, nestleder i styret i Østlendingen til Hamar Dagblad. Velgaard representerer Orkla Media i styret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media