Halve USA forbereder seg på uvær. Tornadoer og hetebølge på vei

Orkansesongen har startet.

UVÆR I VENTE: Omtrent halve USA belager seg på uvær i form av alt fra regn til tornadoer i løpet av helgen. Andre steder i landet er det skyhøye temperaturer som skaper bekymring. Foto: REUTERS/Daniel Kramer/NTB Scanpix
UVÆR I VENTE: Omtrent halve USA belager seg på uvær i form av alt fra regn til tornadoer i løpet av helgen. Andre steder i landet er det skyhøye temperaturer som skaper bekymring. Foto: REUTERS/Daniel Kramer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Omtrent halve USA belager seg på uvær i form av alt fra regn til tornadoer i løpet av helgen. Andre steder i landet er det skyhøye temperaturer som skaper bekymring.

Den amerikanske orkansesongen er bare noen dager gammel, men det fryktes allerede at dens tredje navngitte storm er i ferd med å utvikle seg ved halvøya Yucatán i Mexico-golfen. Det er sannsynlig at stormen vil utvikle seg til en tropisk syklon før den når Florida, der det er ventet 150 til 250 millimeter nedbør søndag. I byen St. Petersburg i delstaten har folk fått utdelt sandsekker for å beskytte seg mot vannet, og guvernør Rick Skott har bedt både innbyggere, turister og bedrifter om å være forberedt. I verste fall kan uværet vare helt til onsdag.

- Selv om værsystemet ikke skulle utvikle seg til en navngitt storm, skaper den betydelig fare for flom, kraftig vind, tornadoer og strømbrudd, sier Bryan Koon, direktør for Floridas krisehåndteringsenhet.

Mer uvær Også lenger nord, i hovedstaden Washington og delstatene rundt, ruster millioner av mennesker seg mot muligheten for heftig tordenvær og tornadoer. En stor golfturnering i Ohio er allerede blitt utsatt på grunn av torden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer