Halverer norsk barnetrygd til utlandet

Og nå ser Siv Jensen «et håp» om å kutte flere utbetalinger til EØS-borgere.

MEST ALDERSPENSJON UTENLANDS:  Av 386 milliarder i utbetalinger fra NAV i 2012, gikk sju milliarder utenlands Nå strammer regjeringen til på barnetrygd ut av Norge. Illustrasjonsfoto: Bjørn Frostad, Samfoto.
MEST ALDERSPENSJON UTENLANDS: Av 386 milliarder i utbetalinger fra NAV i 2012, gikk sju milliarder utenlands Nå strammer regjeringen til på barnetrygd ut av Norge. Illustrasjonsfoto: Bjørn Frostad, Samfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen strammer inn retten til barnetrygd ved opphold i utlandet.

Grensen reduseres fra seks til tre måneder - som for kontantstøtte.

- Vi har fått konkrete henvendelser fra skoler som er bekymret for elever med langvarig skolefravær. Selv om det sikkert er hyggelig og nyttig å besøke familie eller være på en lang ferie, hemmer det integreringen og barnas mulighet til å lære norsk, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB.

Forslaget har vært ute på høring og blir vedtatt i statsråd fredag.

Regjeringen tar sikte på at reglene trer i kraft fra 1. juli. Nordmenn som jobber og studerer i utlandet, er unntatt fra bestemmelsene.

Bekymret Frp-lederen sier det er grunn til å være bekymret for elever som på grunn av utenlandsopphold ikke får den undervisningen de har krav på.

Hun viser til at KS, Politidirektoratet og flere kommuner har pekt på langtidsfravær som et problem.

Ordinær barnetrygd er 970 kroner pr barn i måneden. Regjeringens forslag innebærer at en familie vil få 2.910 kroner mindre utbetalt enn i dag.

Ikke mange Selv om summen er forholdsvis beskjeden, tror Jensen omleggingen vil ha mer enn en symbolsk effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer