Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvering for Northug

Petter Northugs siste år som langrennsløper ble magert, også på inntektssiden. Inntektene ble halvert fra året før.

TJENER MINDRE: Petter Northug tjente betydelig mindre fjor. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TJENER MINDRE: Petter Northug tjente betydelig mindre fjor. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Finansavisen):Petter Northug har vært en av Norges største idrettsstjerner i ett tiår, og det har også kastet av seg økonomisk. Men de siste årene har resultatene uteblitt i skisporet, og før jul ifjor valgte skiesset å si at nok var nok.

Det er også tydelig i regnskapstallene for Northug Holding, som viser at inntektene for Northug halverte seg i det siste proffåret. Mens inntektene har ligget jevnt mellom 11 og 14 millioner i året de siste 6-7 årene, ble 2018 skrinnere, skriver Finansavisen.

Kun 7 millioner i driftsinntekter, mot 14,3 i 2017. Dermed ble det også et solid ras i resultatet, som falt fra 9,3 til 3,9 millioner kroner.

Millionutbytte

Fortsatt nok til både poker og fest, men likevel et tydelig signal om endring i karrierestatusen. Og der Northug unnet seg et utbytte på 3,5 millioner kroner i 2017, nøyet han seg med to millioner i fjor. De resterende 1,9 millionene ble overført til egenkapital, mens det ble tatt ut 613.000 kroner i lønn.

Ny karriere

I 2019 har Petter Northug giret om, og flyttet til Oslo for å satse på karrieren etter skiløpingen. Parallelt med at han forsøker å bygge opp en merkevare på etternavnet, og kanskje distansere seg fra grilldressene på Coop, så gjør Northug også en rekke TV-jobber, blant annet for TV2 i år.

Først til neste år vil det bli klart hvordan det slår ut på regnskapstallene.

Andre økonominyheter:
-
Nille har tapt 700 millioner kroner på to år
- REC Silicon sparker 100 til

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling