Halvert matvarehjelp til syriske flyktninger

Verdens matvareprogram sliter med økonomien.

FÅR MINDRE:  Syriske flyktninger i Libanon får mindre hjelp som følge av at verdens matvareprogram halverer sin nødhjelp til Libanon og Jordan.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
FÅR MINDRE: Syriske flyktninger i Libanon får mindre hjelp som følge av at verdens matvareprogram halverer sin nødhjelp til Libanon og Jordan. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På grunn av manglende midler har Verdens matvareprogram (WFP) halvert nødhjelpen til de hundretusenvis av syriske flyktningene i Jordan og Libanon.

I desember måtte WFP stanse nødhjelpen i regionen av samme årsak, men den ble startet opp igjen etter kort tid etter at man fikk inn nok penger i en innsamlingsaksjon.

Fredag uttalte organisasjonen at den hadde fått en ny donasjon fra USA som hadde berget den fra å legge ned programmet for godt. Samtidig understreket WFP at de må kutte beløpet som brukes på de elektroniske kortene som lar flyktninger handle mat i butikker.

De mest sårbare av de 440.000 syrerne i Jordan vil få 14 dollar (114 kroner) per person i august, mens de resterende flyktningene, som klarer seg bedre, får kun halvparten, sier WFP.

I Libanon vil flyktningene få 13,5 dollar hver den neste måneden.

FN har satt fattigdomsgrensa i Libanon til 3,84 dollar, eller 31 kroner, per dag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer