Utvannet: Aksjeformuen til gründer Arnulf Refsnes har falt fra 22,6 til 12,9 millioner kroner. Foto: Finansavisen.
Utvannet: Aksjeformuen til gründer Arnulf Refsnes har falt fra 22,6 til 12,9 millioner kroner. Foto: Finansavisen.Vis mer

Halverte prisen på Brødboksen

Gründer Arnulf Refsnes har tapt 10 millioner etter at storeierne skjøt inn 35 millioner kroner for å finansiere satsingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): På to år gikk aksjeverdiene i Brødboksen tilsynelatende rett til himmels, hvor prisingen gikk fra 6 til 185 millioner kroner.

Aksjene gründer Arnulf Refsnes først utstedte til seg selv til en kurs på 0,004 kroner ble i juni i år priset til 5,25 kroner stykket, da Pareto Securities bisto i innhentingen av 25 millioner kroner fra investorer.

Kun tre måneder senere har Pareto-kundene måttet tåle kraftig priskutt, – i likhet med Refsnes selv som har tapt 10 millioner, skriver Finansavisen.

Brødboksen hatt behov for ytterligere kapital, og denne gangen er selskapet tilført 35 millioner kroner.

Taper mye penger

Ifølge Finansavisen var kursen kuttet fra 25 kroner stykket til bare 3 kroner, og selskapsverdien er kuttet fra 185 til 105 millioner før emisjonen, tilsvarende en reduksjon på 43 prosent.

For aksjonærene som tegnet mye nye aksjer, betød emisjonskursen mindre. For Arnulf Refsnes, som ikke tegnet nye aksjer i emisjonen, betød priskuttet kraftig utvanning samt at aksjeformuen hans falt fra 22,6 til 12,9 millioner kroner.

- Vi taper mye penger i dag, men vi er ganske sikre på å tjene penger på sikt. Handlekurven må øke, tettheten på levering der vi nettopp har startet må øke. Dessuten er dette en skalagreie. Vi har 12 personer på IT. Da nytter det ikke å omsette for 10 millioner. Vi har brukt mye penger på et teknologisk fundament og konsept. Nå går det glattere og glattere, så da gjelder det å få opp volumet, sier Refsnes, til avisen.

Etter en omsetning på 40,7 millioner i første halvår siktes det nå mot 91,6 millioner i andre halvår, tilsvarende en årsomsetning på 132 millioner. Ifølge avisen har selskapet lagt opp til et driftsunderskudd på 46 millioner kroner i 2017.

Andre økonominyheter:
Drømmer om finans – tok 18 eksamener på seks måneder
Omsetter for fire millioner - per hode