Halvliter- streken blir borte

Over eller under? Vi forstå-oss-på'ere sjekker alltid målestreken i forhold til ølglassets væske- og skuminnhold. Ingen skal greie å lure oss, nei! Men egentlig lurer vi oss selv. Derfor fjerner bryggeriet hele streken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Serveringsbransjen er nemlig luta lei av kverulerende kunder som med «loven» - eller skal vi si streken - i hånd krever mer øl i glasset. Å forklare at ølsystemet tapper automatisk, at skum også er øl eller at streken rett og slett er feil, nytter ikke. Kunden har som kjent alltid rett. Men nå blir det slutt på kranglinga. Ringnes Bryggerier har bestemt seg for å fjerne streken for godt.

- Vi produserer millioner av glass, og da sier det seg selv at ikke alle er helt like. Spesielt tykkelsen på bunnen kan variere. Glassene kommer på samlebånd og får påført strek av en egen maskin, og da blir det feil på de glassene som ikke har eksakt riktig størrelse, sier Skule Håberg i Ringnes Bryggerier.

Pass på

I stedet for å tappe manuelt etter streken er det flere og flere utesteder som går over til automatisk tappesystem. Det vil si at servitøren trykker på en knapp, og vips! - ut kommer det nøyaktig mengde øl helt av seg selv.

Men du kan fremdeles bli lurt. Pass på at servitøren holder glasset under krana helt til ølstrålen stoppes av seg selv. Det er dessverre en del bartendere som snyter kundene sine, eller «klipper» som det heter i bransjen.

For å få den perfekte pilsen kan du sjekke følgende:

  • Skum.
  • Temperatur. Den perfekte pilsen ligger på åtte grader i serveringsøyeblikket. Hvis det er for kaldt, fryser aromastoffene samtidig som ølet ikke danner skum. Blir det for varmt, «dør» pilsen din.
Det skal være nok skum. Det er et signal om at ølet er friskt. Hvis skummet er borte, kan det skyldes fett eller kjemikalier i glasset på grunn av feil vask.

  • Kling.
Når du drikker skal skummet henge i gardiner nedover innsiden av glasset. Det er et signal om at glasset er skikkelig vasket.

  • Kullsyre.
Mange tror at sprudlende øl er tegn på at det er friskt. Sannheten er at for mye kullsyre ødelegger skummet og dermed den riktige smaken.

I tillegg bør halvliteren serveres på en hyggelig måte for å sikre den perfekte opplevelse av utepilsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer