Halvnakne damer mot pels

Pressefotografene var i klart flertall da dyrevernsaktivister kledde seg halvnakne i pels-protest foran Stortinget i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De var en markering med litterære overtoner de vinterbleke dyrevernerne fra NOAH og PETA gjennomførte i vårsola foran Stortinget i dag. Tankene gikk fort hen til bøker som «Intet nytt fra Pelsfronten», «Beretningen om en varslet ikke-begivenhet». Og ikke minst bøkenes bok, Bibelen, som gjorde sitt inntog da aktivister fra Livets Ord prøvde å kuppe markeringen med budskapet «dere pressefolk burde skrive om Jesus i stedet».

Intet nytt fra pelsfronten

Selve aksjonen gikk stille og rolig for seg. 4 avkledde ungdommer i sorte kister og to bannere med slagord vakte kun moderaoppmerksomhet. Overvekten av tilskuerne var pressefotografer som etterhvert begynte å fotografere hverandre i stedet for aktivistene.

Hvorfor er det alltid unge og fotogene aktivister som kler av seg for å protestere mot pels?

- Vi har beklageligvis problemer med å få med eldre på våre aksjoner, men de er hjertelig velkommen, svarer NOAHS talskvinne og legger til at formålet med aksjonen er å sette fokus igjen på pelsdyrenes lidelser.

Siden dere har mobilisert halve presse-Norge har dere vel noen nye innspill i pels-debatten?

- Nei, egentlig ikke. Dette handler om å vekke folk igjen, det handler om grusomhet og om medfølelse. Det er ikke noe som går av og på moten.

LIVLØST: Det var lite liv å spore på demonstrasjonen en gruppe dyrevern-aktivister holdt i formiddag foran Stortinget.