Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvorsen: – Ingen har svelget kameler

Finansministeren møtte pressen før ilddåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sier at ingen har måttet svelge statsbudsjett-kameler.

Grytidlig i dag kom hun heller ikke med flere budsjettlekkasjer.

En morgenfrisk og blid finansminister møtte et kobbel journalister utenfor leiligheten sin i dag, trolig en av de viktigste dagene i Kristin Halvorsens (SV) politiske liv.

– Hvem har svelget flest kameler, spurte NTB.

– Nei, her er det ikke noen kameler, svarte Halvorsen og lo.

Få timer senere får hele Norge svaret. Da legges det aller første rene rødgrønne statsbudsjettet fram.

Mange lekkasjer

Den rødgrønne regjeringen har blitt kritisert for de hyppige lekkasjene i forkant av budsjettframleggelsen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Blant annet har noen av lekkasjene ført til paniske reaksjoner blant investorer, som frykter at nye skatteregler kan få dramatiske konsekvenser for dem.

– Heldigvis begynner det å gå an å fortelle litt om hva som står der, sa Kristin Halvorsen, til tross for regjeringen og andre instanser har lekket som den berømte silen.

– Hva er grunnen til at så mye har sluppet ut på forhånd?

– Når en skal involvere så mange, så finnes det veldig mange lure journalister, som hører én setning her, tyder én mimikk der, så får vi se da, om det har vært riktig, sa finansministeren hemmelighetsfullt i morgenkulda.

Ikke nervøs

I hånden hadde hun en CD-rom med budsjettet. Halvorsen fortalte at hun hadde sovet godt, med budsjettet innen rekkevidde. Finansministeren sier at hun gleder seg til tøffe runder i Stortinget og til diskusjoner med de andre partiene.

– Jeg er ikke nervøs. Jeg gleder meg. Det er et offensivt budsjett som kommer til å styrke veldig mange av de fellesskapsoppgavene som er viktigst i Norge, og som vil vise velgerne våre at vi holder løftene, sa Halvorsen til journalistene.

Hun tror ikke regjeringen vil bli målt utelukkende på dette budsjettet.

– Vi kommer til å bli målt på det vi gjør i løpet av fire år. Men det er veldig viktig nå å være veldig tydelig på at vi er godt i gang med å følge opp Soria Moria, og det er vi med dette budsjettet, sa finansministeren før hun hastet inn i bilen som tok henne til morgensendingene på TV 2 og NRK, før hun skal i Stortinget og legge fram budsjettet.

(NTB)