Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvorsen frir til Bondevik

SV-leder Kristin Halvorsen brukte 1. mai-talen sin til å fri til KrF og statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvorsen benyttet sin tale i Høyanger i Sogn og Fjordane til å fortelle Bondevik at han er i dårlig selskap i regjeringen og åpnet døren for Bondevik til venstre i Stortinget.

- Han er velkommen til å skape et nytt flertall i denne stortingsperioden hvis han vil komme seg ut av Høyres klør. Det finnes tilgivelse for alt, sier Halvorsen til NTB.

Gir Høyre skyldaHun ønsker foreløpig ikke å spekulere i et eventuelt regjeringssamarbeid.

- Dette er et utspill for å få et flertall på Stortinget ut denne perioden, så får vi se hva slags form det skulle få. Men jeg vet at veldig mange KrF-velgere og tillitsvalgte føler seg mye mer i slekt med våre verdier enn med Høyres, sier Halvorsen.

Halvorsen gikk i 1.mai-talen kraftig ut mot regjeringens næringspolitikk, som hun tillegger Bondeviks regjeringspartner Høyre mesteparten av skylden for.

- Høyre slipper unna med en elendig næringspolitikk. Marked og skattelettelser kommer ikke til å være redningen for norske arbeidsplasser, sier Halvorsen.

Arbeidsplasser

Industribygda Høyanger var ikke et tilfeldig valgt sted for Halvorsens budskap. Styret i Norsk Hydro skal nemlig bestemme seg for om de skal satse på en ny elektrolyse-hall hos Hydro Aluminium i Høyanger, en investering som kan sikre mange arbeidsplasser.

- Det er en miljøvennlig, lønnsom og framtidsrettet investering, men vi frykter at Hydro ikke kommer til å gjøre den. Staten eier 42 prosent av Norsk Hydro og her må vi ha en eierpolitikk som sikrer videre verdiskapning, sier Halvorsen, med klar adresse til næringsminister Ansgar Gabrielsen fra Høyre.

(NTB)

NYTT PAR:</B> Kanskje Bondevik og Halvorsen en dag finner hverandre i politikken og samarbeider i stedet for å krangle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media