-  Halvorsen kan ha skaffet oss sympati

Statsminister Kjell Magne Bondevik tror han vet hvorfor hans eget parti gjør det bra - og hvorfor Frp opplever tilbakegang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HUSØY I TROMS (Dagbladet): Bondevik, som nå deltar i sin 21. - og kanskje siste - valgkamp, er oppmuntret over KrFs tall. Men i øyeblikket kan han se langt etter fortsatt regjeringsmakt.

-  Målingen for KrF er en oppmuntring for oss. Det bekrefter det stemningsskifte vi opplever overfor KrF når vi er ute på valgkamp. Vi har fått fram en del av vår politikk, valgfrihet og familiepolitikk, og vi har høy troverdighet på eldreomsorg som jo har vært et tema. Jeg tror også mange har reagert negativt på Kristin Halvorsens personangrep på Dagfinn Høybråten. Det kan ha skaffet KrF sympati, sier Bondevik som i helga deltok på «Husøydagan» på Husøy i Troms.

-  Det går opp og ned i en valgkamp, men gode målinger gir inspirasjon, sier Bondevik.Men de rødgrønne rykker kraftig fra i kampen om regjeringsmakt.

-  Ja, der sliter vi mer. Frp\'s markerte tilbakegang kan skyldes Hagens spill om statsministerposten. Frp\'s tilbakegang bekrefter det jeg sa til Dagbladet i går, nemlig at hans hardkjør mot meg slår tilbake mot Frp og hjelper Jens. En del av framgangen for Ap tror jeg henger sammen med at Hagen har skapt tvil om vårt alternativ, sier Bondevik, som fortsatt mener det er mulig å vinne.

-  På andre målinger er forskjellen mellom alternativene mindre. Kommer Venstre over fire, kan det alene flytte mandatene som skal til over til vår blokk, sier Bondevik.