Halvorsen reagerer på pengegaver til Sp

SV-leder Kristin Halvorsen reagerer på at Senterpartiet skal ha fått pengegaver fra Rederiforbundet like før Stortinget vedtok nullskatt for rederiene. Ifølge forbundet er gavene partistøtte som er blitt gitt i årevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet fikk ifølge NRK en gave på 150 000 kroner fra Rederiforbundet tre måneder før partiet lanserte forslaget om nullskatt for rederiene. Partiet fikk ytterligere 125 000 kroner like før Stortinget fattet sitt endelige vedtak.

- For meg er det kjent at Rederiforbundet støttet Sp med 120 000 kroner i året, men at partiet også fikk pengegaver på henholdsvis 150 000 og 125 000 kroner, har ikke jeg hørt om før. Det virker jo betenkelig, sier Halvorsen.

Halvorsen oppfatter at det er en klar sammenheng mellom pengegavene og det faktum at Sp snudde og lanserte sitt forslag om nullskatt. Det var Sp som avgjorde rederiskatten i Stortinget. Hadde partiet støttet SV og Ap, ville ikke rederiene fått sin nullskatt.

Ifølge Rederiforbundet er pengegavene vanlig partistøtte som forbundet har gitt til de fleste partier i årevis.

SV-lederen mener Stortinget har vært kjent med at Rederiforbundet betalte oppholdet for 20 stortingsrepresentanter som skulle studere den nederlandske ordningen med nullskatt for rederne.

- Finansieringen av turen måtte legges frem for Stortingets presidentskap som behandlet reisesøknaden, sier hun.

(NTB)