- Halvorsen stryker i praksis

Staten har 145 000 arbeidsplasser og tar inn i underkant av 800 lærlinger. - Det står til stryk, sier Høyres Elisabeth Aspaker.

- STRYKER:Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) stryker i praktisk gjennomføring, mener Høyre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- STRYKER:Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) stryker i praktisk gjennomføring, mener Høyre. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Elever som mangler lærlingplass, trenger ikke flere stortingsmeldinger.  Dersom vi vil unngå å sende horder av ungdom inn i fortapelsen, trenger vi å gjennomføre et skikkelig krafttak nå, sier hun

Hjertesukket kommer fra Høyres utdanningspolitiske talsperson, Elisabeth Aspaker. Hun mener det er mye snakk og lite handling med kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). 

- Det er bred politisk enighet om at frafallet i videregående skole, og da særlig i yrkesfagene, er et alvorlig problem. Og vi er stort sett enig i hva som må gjøres. Men det skorter altså på gjennomføringen. Halvorsen stryker i praksis, sier hun.

- Staten må gå foranAspaker viser til at staten har omlag 145 000 arbeidsplasser og tar inn i underkant av 800 lærlinger. Det står til stryk, mener Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer