TRYGG PÅ LYSBAKKEN: Halvorsen venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
TRYGG PÅ LYSBAKKEN: Halvorsen venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken. Foto : Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

Halvorsen trygg på at Lysbakken blir valgt

SV-leder Kristin Halvorsen følger seg trygg på at Audun Lysbakken blir valgt som hennes etterfølger, men er innstilt på at landsmøtet til helgen kan by på overraskelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Audun har sterk støtte i partiets organer, men det er noen helt spesielle utfordringer knyttet til det å ha en partileder som ikke sitter i regjeringen. Det må delegatene få tid til å fordøye, sier Halvorsen til NTB.

Tre dager før det ekstraordinære landsmøtet starter må hun avfinne seg med den politiske interessen er dominert av Lysbakkens skjebne, ikke SVs «vinnersaker» i tiden fram mot stortingsvalget neste høst.

- Saken med Audun er veldig dramatisk akkurat nå, men vil nok få litt andre proporsjoner etter hvert. Det vil være veldig vanskelig også for andre å overta, siden vi har hatt en lang prosess fram mot dit vi er nå, med flere kandidater, sier SV-lederen.

Hun venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken, men formulerer seg på en måte som viser at det kan skje ting underveis på et SV-landsmøte. Hvem som skal fylle ledige politiske posisjoner, blant annet den tomme plassen i Barne- og likestillingsdepartementet, overlater Halvorsen til det nye lederskapet i partiet å avgjøre. Men hun så godt som utelukker at hun vil fortsette i regjeringens underutvalg etter sin avgang. (©NTB)