Halvorsen trygg på at Lysbakken blir valgt

SV-leder Kristin Halvorsen følger seg trygg på at Audun Lysbakken blir valgt som hennes etterfølger, men er innstilt på at landsmøtet til helgen kan by på overraskelser.

TRYGG PÅ LYSBAKKEN: Halvorsen venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
TRYGG PÅ LYSBAKKEN: Halvorsen venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken. Foto : Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Audun har sterk støtte i partiets organer, men det er noen helt spesielle utfordringer knyttet til det å ha en partileder som ikke sitter i regjeringen. Det må delegatene få tid til å fordøye, sier Halvorsen til NTB.

Tre dager før det ekstraordinære landsmøtet starter må hun avfinne seg med den politiske interessen er dominert av Lysbakkens skjebne, ikke SVs «vinnersaker» i tiden fram mot stortingsvalget neste høst.

- Saken med Audun er veldig dramatisk akkurat nå, men vil nok få litt andre proporsjoner etter hvert. Det vil være veldig vanskelig også for andre å overta, siden vi har hatt en lang prosess fram mot dit vi er nå, med flere kandidater, sier SV-lederen.

Hun venter ikke noen benkeforslag om utfordrere til Lysbakken, men formulerer seg på en måte som viser at det kan skje ting underveis på et SV-landsmøte. Hvem som skal fylle ledige politiske posisjoner, blant annet den tomme plassen i Barne- og likestillingsdepartementet, overlater Halvorsen til det nye lederskapet i partiet å avgjøre. Men hun så godt som utelukker at hun vil fortsette i regjeringens underutvalg etter sin avgang. (©NTB)