Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Halvorsen vil ha norsk bombestopp i Libya i juni

Vil erstatte de norske soldatene med politiske bidrag.

VIL HA BOMBESTOPP: Kristin Halvorsen håper å få SV med på en fortsatt, men kritisk, støtte til FN-operasjonen i Libya. Partiledelsen vil erstatte de norske soldatene med politiske bidrag.
Foto: Morten Holm / Scanpix
VIL HA BOMBESTOPP: Kristin Halvorsen håper å få SV med på en fortsatt, men kritisk, støtte til FN-operasjonen i Libya. Partiledelsen vil erstatte de norske soldatene med politiske bidrag. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi bidrar med seks F-16-fly i tre måneder. Når den perioden er over, har vi gitt vårt hovedbidrag til konflikten. Det er ikke rimelig at et lite land som Norge skal fortsette med skarpe, militære oppdrag, sa SV-lederen.

Under landsstyredebatten påpekte SV-lederen at det vil være en gavepakke til Kadhafi å trekke seg ut nå eller sette noen konkret sluttdato. Hun mener et regimeskifte i Libya er et politisk oppdrag og at en fortsatt militær tilstedeværelse må begrenses til å støtte opp om forsøkene på politisk løsning.

- SVs og Norges rolle må være å bidra i de forhandlingssituasjoner som måtte oppstå - og i alle sammenhenger framholde rollene Den afrikanske union og Den arabiske liga må spille, sa hun.

Kritiske røster i partiet mener FN-mandatet om å beskytte sivilbefolkningen i Libya er tøyd for langt. Flere delegater uttalte i fredag støtte til Hordaland SVs forslag om å trekke den militære støtten umiddelbart. Ungdomspartiet har stilt et forslag med likelydende hovedpunkter til avstemningen lørdag.

Petter Eide, leder for SVs internasjonale utvalg, har foreslått fortsatt støtte til mandatet, men med en streng definisjon av hva som regnes som strategiske, militære mål. Han vil også inn med økt humanitær støtte, langsiktig bistand og menneskerettsobservatører.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media