Halvorsen vil ha rødgrønt comeback om fire år

- Fullt mulig å slå tilbake, spår «de rødgrønnes mor».

RØDGRØNT NEDERLAG: Kristin Halvorsen tar seg en slurk - vel vitende om at hennes dager i politikken er talte for denne gang. Foto. Nina Hansen
RØDGRØNT NEDERLAG: Kristin Halvorsen tar seg en slurk - vel vitende om at hennes dager i politikken er talte for denne gang. Foto. Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Tidligere SV-leder Kristin Halvorsen var blant de sentrale arkitektene da det rødgrønne prosjektet ble stablet på beina før valget i 2005. Nå er hun ikke lenger partileder, «bare» kunnskapsminister - og til stede på den nervøse valgvaken SV holder på Rockefeller i Oslo.

- Dette er mer spennende enn jeg liker, innrømmer Halvorsen overfor Dagbladet idet resultatene tikker inn fra alle landets kommuner.

At den rødgrønne regjeringen må gi fra seg nøklene, har alle her innsett for lengst. For SV handler dette om noe annet nå:

Overlevelse. Nærmere bestemt å komme over sperregrensa. Da vi snakket med Halvorsen, var de like under, men seinere vippet de så vidt over. Fortsatt er det stor usikkerhet.

- Kamp mot sperregrensa - Vi skjønte på et tidspunkt at det kunne bli en kamp mot sperregrensa. Da mobiliserte vi for fullt. Og jeg tror følelsen her er at folk føler de har stått på, sier Halvorsen.

- Vi ser at det går mot at de borgerlige får stor makt. Det vil utgjøre en stor forskjell på Stortinget om vi har en god SV-representasjon å slå tilbake med, for velgerne trenger et SV med sterk tilstedeværelse på tinget, sier hun videre.

SV har gått nedover på både målinger og i valg siden de kom i posisjon i 2005. Halvorsen kunngjorde sin egen avgang som partileder etter det svake kommunevalget i 2011.

Rødgrønt comeback Men den rødgrønne regjeringen vil hun huske positivt:

 

- Vi er veldig fornøyd med politikken vi har sloss for, og fått gjennomført, sammen med de to andre partiene gjennom åtte år, sier hun.
- Er det mulig å tro på en ny rødgrønn satsing inn mot valget i 2017?

- Det er en ny partiledelse som må svare på det, men vi har god erfaring med det samarbeidet. Det er fullt mulig å få til et godt valg med et nytt rødgrønt samarbeid ved neste valg, når folk får sett resultatet av de borgerliges politikk, sier Halvorsen til Dagbladet.