Oslo 20110311: Regjeringen sier  nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Kristin Halvorsen og statsminister Jens Stoltenberg.
  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Oslo 20110311: Regjeringen sier nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Kristin Halvorsen og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Halvorsen vil rappe velgere fra Ap

SV-leder Kristin Halvorsen erkjenner at partiet må heve seg betraktelig foran valget. Nå legger hun ut på velgerslang for å sikre seg Ap-sympatisører og hjemmesittere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hele tiden hatt en utfordring i det rødgrønne regjeringssamarbeidet, nemlig å få fram for velgerne hvor viktig det er at SV har høy oppslutning når vi samarbeider med vår hovedkonkurrent Arbeiderpartiet. Det har vi ikke klart godt nok, sier hun til NTB.

I en kommunevalgmåling som InFact har gjort for VG, får SV en oppslutning på usle 4,9 prosent. Det er en ørliten framgang på 0,2 prosentpoeng fra forrige måling - men likevel altfor svakt for partiveteran og tidligere stortingsrepresentant Rolf Reikvam.

- Gjør vi et så dårlig valg som dette tyder på, er vi nødt til å gå åpent gjennom hele vår måte å organisere oss på. Det gjelder regjeringssamarbeidet, ledelsen og hele vår eksistens, sier Reikvam til avisa.

Skal mobilisere Halvorsen avviser å kommentere egen framtid som partileder og vil heller ikke si hva slags oppslutning hun vil være fornøyd med.

- Vi har en jobb å gjøre de neste ukene fram mot valget. Vi skal mobilisere dem som ikke i utgangspunktet hadde tenkt å stemme og dem som sitter og vipper mellom SV og Ap, sier hun.

Mange merket seg at SV-lederen under tirsdagens partilederdebatt henfalt til en aldri så liten KrF-flørt. Halvorsen inviterte KrF-leder Knut Arild Hareide til et tettere samarbeid om frivillige aktører i kommunene og fikk et positivt svar.

I Trondheim åpner de rødgrønne for å innlemme KrF i byrådssamarbeidet, men en slik utvidelse er ikke et åpent tema i regjeringskretser.

- Det er ikke en aktuell problemstilling nå. Vi har et rødgrønt flertall. Men jeg er enig med KrF i at konkurranse- og anbudsutsettingen som mange kommuner driver med, skviser frivillige organisasjoner som har mye å bidra med innenfor helse- og omsorgssektoren, sier Halvorsen.

Ap faller I InFact-målingen som ble utført tirsdag, får Ap støtte fra 29,6 prosent av velgerne. Det er en nedgang på 2 prosentpoeng fra forrige måling 20. august og identisk med resultatet ved kommunevalget for fire år siden.

Jens Stoltenbergs parti ser dermed ut til å ha mistet noe av den voldsomme støtten partiet fikk i kjølvannet av terrorangrepene.

Også Frp faller i målingen, nærmere bestemt med 1,5 prosentpoeng til 16 prosent. Høyre får støtte fra 24,6 prosent av velgerne, en oppgang på 0,1 prosentpoeng og 5,3 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget i 2007.

Hos de øvrige partiene er det kun små endringer fra forrige ukes VG-måling: KrF får 5,4 prosent (opp 0,3 prosentpoeng), Venstre får 6,4 prosent (opp 0,9), Sp får 7,1 (opp 1,3) mens Rødt får 2,4 (ned 0,1).

(NTB)